用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 民生收左我個仔啦.
go

民生收左我個仔啦.

今日收到佢地CALL啦, 好開心呀.

恭喜哂, 你又收到call, 而我就得個"等".

原帖由 rubyrubylau 於 10-6-17 13:55 發表

恭喜哂! 我都等緊, 希望我都可以開返個post, 邊間已經收左我個仔

不要灰心, 會有機會的.

原帖由 bobo-mammy 於 10-6-17 14:08 發表

am or pm? I have registered last week but still waiting am class transfer

原帖由 rubyrubylau 於 10-6-17 13:55 發表

我今日都收到電話呀,收左我仔讀PM班.

我都收到電話通知已收了女女,很開心呀!終於等到了!未收到通知的媽咪千奇唔好灰心,好快都會收到電話

我都剛剛收到Call讀pm,就係開心到想喊!

各位waiting媽咪,不要灰心!
MIU公主 :sm:

CONGRATULATIONS.
AS I KNEW YOU LOVE THIS KG VERY MUCH....
HOPE YOUR SON WILL ENJOY HIS SCHOOL LIFE ......

bobo-mammy,

may be a few days later, you will receive a call from KV (?), is it correct, or any favorite kgs will call you soon......
add oil ar.....

原帖由 bobo-mammy 於 10-6-17 14:08 發表

PM 都讀??

恭喜你地收到電話,希望會打比我la...但我小朋友07年9月
機會可能微d!
請問收到電話的媽咪,你地小朋友07年幾月架?

我今日都收到CALL 係PM, 我個女係8月, 不過想問下佢叫我支票唔好寫枱頭, 咁奇怪既?

唉一心選宣道下午班, 但突然民生打電嚟, 突然好煩腦, 因每個媽咪都驚選錯後悔, 所以唔知點算好, 希望過來人比d意見我呀.......thx!

回覆 1# Kenton 的文章

我仲等待中!!!

原帖由 Kenton 於 10-6-18 00:05 發表
唉一心選宣道下午班, 但突然民生打電嚟, 突然好煩腦, 因每個媽咪都驚選錯後悔, 所以唔知點算好, 希望過來人比d意見我呀.......thx!

以前道聽途說知道的是,宣道小學 very good,宣道幼稚園就非常一般,只有小量學生會被優先考慮升上宣道小學。

由一位民小老師告知的消息,民幼自從兩三年前換o左校長之後,進取了很多,有很大的進步。官方說大約百分之六十多可直升上民小,實情係遠超於呢個比率,佢地絕對係 prefer 收番民幼的學生的。

原帖由 anteater 於 10-6-17 20:30 發表
PM 都讀??

有咩野問題, PM 唔可以讀嗎?

我昨日都收到電話收ar仔 pm, 佢地K1係am/pm, K2 am, K3 pm, 所以都ok 既.
We love him, because he first loved us. 1 John 4:19