用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有沒有收到LOGOS面試是7/3
go

有沒有收到LOGOS面試是7/3

醒目開學勳章

我在申請表上希望學校安排在7/3號那天面試
因ICQM也安排在6/26那天
但在昨天收到的面試信卻安排在6/26
現在都唔知點算
有沒有可能再跟學校re-schedule

Are you apply 2010/11 or 2011/12 ?

原帖由 ziyi 於 10-6-16 21:27 發表
現在都唔知點算

我收到既都係 6/26 面試~
你打去學校講你既情況啦, 我諗可以改既~

現在都唔知點算

醒目開學勳章

2011/12

原帖由 kukukoo 於 10-6-17 09:01 發表
Are you apply 2010/11 or 2011/12 ?

醒目開學勳章

我就是怕學校將全部面試都安排在6/26下午,那我問學校都多餘啦
所以才看一下有沒有人收到是7/3的.才去問學校

原帖由 jdepp 於 10-6-17 10:10 發表
我收到既都係 6/26 面試~
你打去學校講你既情況啦, 我諗可以改既~

醒目開學勳章

最慘是ICQM又未出信,所以都唔知點算
今天早上打電話去問ICQM,她們說下星期頭你才會收到信
那時才問又會太趕
如果LOGOS真的只有6/26,那都不知道怎麼跟兩間學校去re-schedule

現在都唔知點算

我也是LOGOS 6/26 in.
但有朋友ICQM 6/26 in,也和LOGOS撞,
同ICQM轉左上午 in!!
等我一陣幫你

原帖由 AgnesBB 於 10-6-17 13:32 發表

等我一陣幫你

我之前交ICQM問改期interview,佢可以比我9月14號in,你試下兩邊都問下啦!!我LOGOS都要改期IN,不過未知改到幾時......

醒目開學勳章

我都今朝打了電話去問ICQM啦,
接電話那個職員好好
雖然唔係她負責,但她都說了會幫我嘗試一下安排上午
但她當然不能保證什麼啦,又不是她們的錯,當然也不是LOGOS的錯啦
始終無人想撞期的

原帖由 AgnesBB 於 10-6-17 13:32 發表

等我一陣幫你

[quote]原帖由 ziyi 於 10-6-17 14:06 發表
接電話那個職員好好
但她當然不能保證什麼啦,又不是她們的錯,當然也不是LOGOS的錯啦
始終無人想撞期的

... [/quote
我朋友話 同ICQM講,
要預早向公司請假,請ICQM俾一個確定日子
及時間,因朋友已知LOGOS 6/26 in下午,
便要求in上午了!!

醒目開學勳章

唔...雖然係一個好辦法
但我唔會這樣說

1. 我星期六是不用上班的,我唔想到時面試的老師問到,小朋友講真話時出現不同版本
2. 我已打了電話說時間跟另一間crash左

我相信神會保守的

原帖由 AgnesBB 於 10-6-17 15:15 發表
[quote]原帖由 ziyi 於 10-6-17 14:06 發表
接電話那個職員好好
但她 ...

咁你有無試過打電話去Logos 問問?? 唔問你又點知得唔得呢??

原帖由 ziyi 於 10-6-17 12:14 發表
我就是怕學校將全部面試都安排在6/26下午,那我問學校都多餘啦
所以才看一下有沒有人收到是7/3的.才去問學校

醒目開學勳章

你又講得對
我可能多想了..因我在申請表上已經注明希望安排在7/3
但結果都係唔得時,第1印象是再要求都是白費心機

原帖由 軒Mother 於 10-6-17 21:52 發表
咁你有無試過打電話去Logos 問問?? 唔問你又點知得唔得呢??

醒目開學勳章

解決了
ICQM的人真的很好,今天早上我再打電話時,一講我囡囡名字,她們說已經幫忙改了在上午
她們真的很好

原帖由 ziyi 於 10-6-18 10:09 發表
解決了
ICQM的人真的很好,今天早上我再打電話時,一講我囡囡名字,她們說已經幫忙改了在上午
她們真的很好

call 左icqm, 幸運地被安排了在上午,而logos 係下午interview, 無 crash 到~

good luck to all ~

咁就好喇!!

原帖由 ziyi 於 10-6-18 10:09 發表
解決了
她們真的很好

醒目開學勳章

可能見我們很多家長也這樣,所以學校特別幫手
你小朋友是幾點interview LOGOS
我家的是2:30pm

原帖由 gegemok 於 10-6-18 12:58 發表
call 左icqm, 幸運地被安排了在上午,而logos 係下午interview, 無 crash 到~

good luck to all ~

剛致電LOGOS校務處,3/7面試的還未發信!!

我們是11:30am

原帖由 ziyi 於 10-6-18 14:28 發表
可能見我們很多家長也這樣,所以學校特別幫手
你小朋友是幾點interview LOGOS
我家的是2:30pm