用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 需唔需要額外再學英文?
go

需唔需要額外再學英文?

想請教一下, 因為我小朋友一路都有在學校以外學英文, 而我又聽聞播道0既英文教得幾好. 請問你地有沒有再為小朋友額外再參加英文班呢?

原帖由 chanryangenki 於 10-6-20 05:10 PM 發表
想請教一下, 因為我小朋友一路都有在學校以外學英文, 而我又聽聞播道0既英文教得幾好. 請問你地有沒有再為小朋友額外再參加英文班呢?

yes, mainly conversation & comprehension

唔該晒 :]

原帖由 chanryangenki 於 10-6-20 17:10 發表

呢啲好睇個人需要 我就無...

反而我有興趣想知,點解啲人會問呢類問題㗎呢?目的為何?知咗又會點呢?

問呢D問題係我小朋友本身參加緊英國文化協會課程,  新學期要再報名, 我考慮緊報唔報好? 因為以我所知有部份家長都有額外再比小孩係外面學英文, 所以只是問下意見, 並無任何目的.

原帖由 chanryangenki 於 10-6-25 18:53 發表
問呢D問題係我小朋友本身參加緊英國文化協會課程,  新學期要再報名, 我考慮緊報唔報好? 因為以我所知有部份家長都有額外再比小孩係外面學英文, 所以只是問下意見, 並無任何目的. ...

其實有冇出去再學英文,同學校教得好唔好,是否一定有直接關係!就妳所知,那部份家長還有額外再比小孩係外面學英文的,又是何解呢?因為就妳所說學校都教得幾好...那他們豈不是浪費金錢?

我咁問其實都係無惡意的,因為我本人無咁做,所以好奇問吓囉...