用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有冇媽咪收到胡素貞(下午校)電話?
go

有冇媽咪收到胡素貞(下午校)電話?

有冇人叩門成功?

有人收到電話嗎?

原帖由 蘑菇 於 10-6-19 00:09 發表
有冇人叩門成功?

王國會長

唔知你有冇記得我在網上都講我個仔都派禾輋信義,由於而家仲等緊其仔學校消息,所以今日正式帶個仔去分班。之前平常心都諗住試下,但係見到家長、再見到有兩個特殊需要既學生,我就真係過唔到自己。 聽過你講改轉田小,所以去完禾輋即去田小試下。居然填完表唔夠1個鐘就約我地下星期二見校長。所以你可否詳細講講校長會問乜,同小朋友要做乜. 等我個仔可以有機會做同學。 萬二分感激。

我個仔嘅同學星期二已收到電話......唉!睇嚟阿仔今次都係無offer,唯有寄望星期二蕭漢森......
[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_1064.gif[/img]

原帖由 irenenursing 於 10-6-19 15:35 發表
我個仔嘅同學星期二已收到電話......唉!睇嚟阿仔今次都係無offer,唯有寄望星期二蕭漢森......

其實可唔可以打電話問吓佢,睇吓你地係 Waiting list 排第幾?
大執位時段應該係7、8月開始;到時D叩左門ge人會真正決定讀邊間,到時最後機會先會出現;你e間唔係一線小學,應該仲有機會ge。

我fd個囝派倒梁鉅鏐, 叩胡上成功左, 因為胡上2/7先收註冊証, 所以佢未去梁小攞番註冊証.  我估仲有好多呢d case...

希望會有offer啦......至今已in了3間小學,仍未有消息......等待消息嘅日子特別難過!
[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_1064.gif[/img]

原帖由 pineapple0983 於 10-6-19 17:06 發表

其實可唔可以打電話問吓佢,睇吓你地係 Waiting list 排第幾?
大執位時段應該係7、8月開始;到時D叩左門ge人會真正決定讀邊間,到時最後機會先會出現;你e間唔係一線小學,應該仲有機會ge。 ...

我18/6(五)去咗問校長,佢話一早收咗10個,要睇睇家長會會有幾多人黎幾多人唔黎喎??都好渺茫...
http://hk.myblog.yahoo.com/wanwanaaaa
小昀媽blog㊣㊣㊣
細b預產期08年8月28日

已經收咗10個?咁都係無架喇......

selina1109,

想問你個囝囝而家係咪讀緊田家炳幼稚園, 如果係的話, 機會高好多.

放心啦! 朱校長好nice架! 至於interview時 佢問我囝囝一題數學, 仲有讀d英文生字, 感覺好relax. 希望你星期二有好消息, 記住上黎報喜呀!

原帖由 selina1109 於 10-6-19 14:09 發表
唔知你有冇記得我在網上都講我個仔都派禾輋信義,由於而家仲等緊其仔學校消息,所以今日正式帶個仔去分班。之前平常心都諗住試下,但係見到家長、再見到有兩個特殊需要既學生,我就真係過唔到自己。 聽過你講改轉田小,所 ...

仲有朱校長叫我囝囝唱左首生日歌比佢聽.

原帖由 蘑菇 於 10-6-20 22:12 發表
selina1109,

想問你個囝囝而家係咪讀緊田家炳幼稚園, 如果係的話, 機會高好多.

放心啦! 朱校長好nice架! 至於interview時 佢問我囝囝一題數學, 仲有讀d英文生字, 感覺好relax. 希望你星期二有好消息, 記住上黎報喜 ...