用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問將軍澳播道中學是band 幾?
go

請問將軍澳播道中學是band 幾? [複製鏈接]

請問將軍澳播道中學是band 幾?
校風好嗎? thanks
   0    0    0    0

呢間學校, 係 bk 個個都讚到天上有, 地下無, 我見佢地點環境都一流, 我估係 brand one 頭 中學掛 !

而且仲係小學直上, 應該係唔差的中學。

原帖由 Chanv 於 10-6-15 23:18 發表
請問將軍澳播道中學是band 幾?
校風好嗎? thanks

回覆 1# chumamma 的文章

都未有數據support, 保守估計大約band2頭至band1尾, 跟plk 羅氏基金相近.

原帖由 dleelm 於 10-6-21 11:46 發表
都未有數據support, 保守估計大約band2頭至band1尾, 跟plk 羅氏基金相近.

band 1尾都叫猛車邊,band 2頭咁多家長仆心仆命就唔抵wor不過都係果句,放個公開式成績黎睇下就自然有結果。

Band 1 頭??? 不會罷!!? 始終係一間新校, 又未有考試成績history support...... 我覺得佢係較為另類嘅學校, 沒有傳統教科書, 是用自選課外書籍上堂, 有佢自己的一套教學方法, work 唔work 要多幾年至知囉~ 但老師就幾有愛心的. 地方環境很好, 有少少覺得佢想製造成有錢人學校, 以上純粹個人覺得, 樓主可以得閒去門口睇吓, 會了解多d...

原帖由 chumamma 於 10-6-20 17:11 發表
呢間學校, 係 bk 個個都讚到天上有, 地下無, 我見佢地點環境都一流, 我估係 brand one 頭 中學掛 !

而且仲係小學直上, 應該係唔差的中學。
‹ 上一主題|下一主題