用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 deleted
go

deleted

deletedxxxxxxx

謝謝回覆!  應否放飯盒在書包內?

原帖由 B-mom 於 10-6-21 18:57 發表
SJS 無供應午餐給小朋友,Shatin College 才有canteen。

帶飯可以用保温壺,再放入保温袋。帶三文治可預先將餐盒和保温袋雪凍才用。無論那樣方法,請在家中模擬,看看五小時後食物是否保温? ...

P1的話可能還是放在書包内好D,小朋友新開学、多東西兼顧、要分開装的話、常会忘記。
Mighty
love you for you
自分に負けるな!!

謝謝! 如果分開我都驚會成袋唔見咗, 其實學校有冇考慮過用供應商呢? cwbs 好似有, 不過唔sure

其實書包入面除咗diary都好似冇咩要帶, 對不對?

我都要試吓早上夠唔夠時間預備午飯, 工人六時左右起身, 七點三就要出門

原帖由 Mighty 於 10-6-22 10:14 發表
P1的話可能還是放在書包内好D,小朋友新開学、多東西兼顧、要分開装的話、常会忘記。

一定無問題。  我都係同様時間、都OK、自己MAKE LUNCH BOX,因無工人。  LUNCH BOX是SJS的学校文化、相信不会変。  自己MAKE LUNCH好D,栄養、分量自己知道AH MA.
Mighty
love you for you
自分に負けるな!!