用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 高主教書院小學部 訂校服一問 (今年九月升小一)
go

訂校服一問 (今年九月升小一)

剛收到學校寄黎3-Jul回校申請校車服務、訂午飯、訂書、訂校服等通告, 請問應訂幾多套夏季校服及PE衫褲呢? 各兩套夠嗎?

原帖由 貝太 於 10-6-20 07:31 發表
剛收到學校寄黎3-Jul回校申請校車服務、訂午飯、訂書、訂校服等通告, 請問應訂幾多套夏季校服及PE衫褲呢? 各兩套夠嗎?

我都想問問,學校的校服公司的校服質素ok嗎?
夏天長褲多不多小朋友著呢?有沒有特別的場合一定要著,是否一定要買呢?

Hi all,

基本2套校服及1套PE服已經okay la!  因一星期只有一堂PE堂.

我去年都有為囝囝購了一條夏天長褲, 但好像穿不超過5次, 所以可以不購買都可以.  原因是當時因不太清潔轉季時間, 怕未熱定已轉季.

另校服質料是ok架, 不用擔心.

原帖由 vanyau 於 10-6-20 21:11 發表

我都想問問,學校的校服公司的校服質素ok嗎?
夏天長褲多不多小朋友著呢?有沒有特別的場合一定要著,是否一定要買呢?

原帖由 FungMm 於 10-6-21 17:11 發表
Hi all,

基本2套校服及1套PE服已經okay la!  因一星期只有一堂PE堂.

我去年都有為囝囝購了一條夏天長褲, 但好像穿不超過5次, 所以可以不購買都可以.  原因是當時因不太清潔轉季時間, 怕未熱定已轉季.

另校服質料 ...

Thank you!
好彩看到你的答覆,我原本還想為囝囝買兩套運動服,現在我會改買一套.

Thanks FungMm

原帖由 FungMm 於 10-6-21 17:11 發表
Hi all,

另校服質料 ...

回覆 3# FungMm 的文章

我prefer 買兩套體育服,因為考試後每天也穿體育服,可以替換嘛。

回覆 1# pauline_c 的文章

原帖由 roseblingbling 於 10-6-22 16:33 發表
I also bought two sets because my son joined the soccer training course and he can wear the PE uniform if the day have the soccer. But I think the jacket must buy and if possible, buy 2. My son wears  ...

謝謝答覆.我會認真再考慮的.

Then may I also need to buy 2 sets PE uniform in the coming year la... Thanks!       

原帖由 vanyau 於 10-6-22 17:06 發表

謝謝答覆.我會認真再考慮的.

Thanks all ^^
有你們的提點真好~

請問你地會唔會訂飯盒?  聽聞不大好吃

原帖由 bbcyrus 於 10-6-25 16:31 發表
請問你地會唔會訂飯盒?  聽聞不大好吃

唔好食都要訂.
其實仲好,這可讓他知道我煮的是非常美味!