用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 沙田官立小學 2010 入讀小一嘅同學仔)))))
go

2010 入讀小一嘅同學仔)))))

版主 醒目開學勳章

今日放榜, 唔知有無同學仔呢?
一齊為上小一準備/ 交流一下啦!!!

Hi,
你好呀!

版主 醒目開學勳章

Hello CrystalMok,

妳小朋友都入到哪! 係大 b 定小 b 呀?
應該今個月學校會寄 d入學 資料黎,
遲下真係要一齊交流交流一下哪!

Hi 兩位媽媽,
我個囡囡今年升讀小一, 哥哥就家下讀緊小三, 多多指教!

Hi
各位媽咪好,我女都係9月讀P1,請指教

今日收到學校訂書信.

回覆 4# Candyckl 的文章

Candyckl:

hi ,你小三個小朋友都係讀沙官?我們另有一版是09 p.3
我囡囡讀3C,你個小朋友呢?

版主 醒目開學勳章

原帖由 lmy721 於 10-6-19 21:06 發表
今日收到學校訂書信.

我未收到, 請問要幾時番學校買書呢? 另係咪有家長日?

原帖由 肥嘟媽 於 10-6-19 23:38 發表
Candyckl:

hi ,你小三個小朋友都係讀沙官?我們另有一版是09 p.3
我囡囡讀3C,你個小朋友呢?

我個仔係讀緊3B.

原帖由 JasmineBaby 於 10-6-23 10:53 發表

我未收到, 請問要幾時番學校買書呢? 另係咪有家長日?

7月3日到校買書, 8月28日有家長日及要帶埋P.1仔/女出席, 未收到通告就快D同學校聯絡!

版主 醒目開學勳章

原帖由 Candyckl 於 10-6-29 17:20 發表

7月3日到校買書, 8月28日有家長日及要帶埋P.1仔/女出席, 未收到通告就快D同學校聯絡!

唔該哂! 另我想問下女仔著裙要著配白皮鞋定黑皮鞋架?
事關我女間幼稚園係著白皮鞋的, 唔知會唔會間間小學都唔同!
thx!

原帖由 JasmineBaby 於 10-6-29 22:14 發表

唔該哂! 另我想問下女仔著裙要著配白皮鞋定黑皮鞋架?
事關我女間幼稚園係著白皮鞋的, 唔知會唔會間間小學都唔同!
thx!

要著黑鞋同女仔戴o既頭飾都只可以係黑色.

版主 醒目開學勳章

原帖由 Candyckl 於 10-6-30 11:48 發表

要著黑鞋同女仔戴o既頭飾都只可以係黑色.

thx so much! 星期六我都會番學校買書! 妳呢?
btw, 佢地遲 d 會唔會有編班試? 定係 28/8 就會知?

原帖由 JasmineBaby 於 10-6-30 14:26 發表

thx so much! 星期六我都會番學校買書! 妳呢?
btw, 佢地遲 d 會唔會有編班試? 定係 28/8 就會知?

You're welcome!
星期六係阿仔P.3家長日, 我到時會見家長順道買埋書.
呢間學校P.1係無編班試, 要到P.4才分精英班, 但28/8家長日或前會通知編左邊班.
今日已經收到校車寄來通告, 記得留意下有無收到呀!

Hi~~~報到: 大家交流下~~~

candyckl:

咁你仔仔明年升邊班?

原帖由 肥嘟媽 於 10-7-11 01:33 發表
candyckl:

咁你仔仔明年升邊班?

升4B, 係我心目中出乎意外有咁o既成績, 所以我都好開心, 希望阿仔繼續努力!

你個囡囡升邊班呀?

佢升左4A,來年大家繼續努力

Hello, 咁多位家長, 我女囡囡都是9月P1,多多指教.  我擔心學校d飯唔合佢胃口,你地有沒意見呀.

版主 醒目開學勳章

原帖由 cl1403 於 10-7-28 13:13 發表
Hello, 咁多位家長, 我女囡囡都是9月P1,多多指教.  我擔心學校d飯唔合佢胃口,你地有沒意見呀.

聽同學仔 mami 話午飯供應商已轉咗做美心集團. (實名唔記得!)
已經係好過之前嗰間了.
btw, 會唔會考慮送飯 or 帶飯?