用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 想請私人補習同中一女仔補數學, 會覺得請男定女老師好d? ...
go

想請私人補習同中一女仔補數學, 會覺得請男定女老師好d?

我覺得男老師好d。

女穩陣D

若果有大人在家看管, 我會選擇男老師,因為教得好些。

就係呢個原因,我覺得男仔d數係米會好d呢,因為之前請個女仔教數,覺得無乜進步,問個女明唔明,佢話有時唔知個姐姐講乜.佢識計但可能唔多識解俾我個女聽.... 有人介紹一個男仔既俾我,我所以要諗吓...咁唯有睇吓個男仔weekend得唔得囉...

我會搵女導師

原帖由 sleepingbeauty 於 10-6-23 12:04 發表

你理鬼得佢男定女吖,補得好就得啦!
你可以叫個補習,講吓佢D戰績,補前同補後有乜改善,咁咪決定到;同埋試補,睇吓個小朋友受唔受佢。
驚D男補習侵犯你個女?咁咪搵女囉;不過比我就唔會諗ed喎。

咁就唔關男or女事, 係老師教得佢明唔明je.

咁就唔關男or女事, 係老師教得佢明唔明je.
人夾人緣, 可遇不可求.

醒目開學勳章

我囡囡九月升中一, 都想幫佢搵補數學ga補習老師.
朋友介紹一個男的給我, 聽講之前補開幾個女拔學生.
個心十五十六tim...

如果屋企一定有大人,例如菲傭,就男女都冇問題啦!

I would only consider his / her academic result in Maths / Physics, apart from experience instead of sex.  Same sex does not guarantee 100% safe.
原帖由 sleepingbeauty 於 10-6-23 12:04 發表

你好..其實我都覺得男定女老師都冇所謂!!
只係要個學生聽得明..
好似我之前補過0既學生..
佢地都有俾以前0的miss/sir補過..
都係唔work..吸收唔到...
但到我教佢地...就有好大進步!!!

我覺得都係要睇老師同個學生夾唔夾..
同埋..如果個老師自己叻..
又唔代表識教人野...
哈哈...咁當然..基本要求一定要有..
例如:大學畢業...成績都要好...等等啦

希望大家都可以幫小朋友搵到岩0既老師啦...