用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿天主教小學 派左回條 ~ 陳校長榮休
go

派左回條 ~ 陳校長榮休

阿囡放學返到屋企打比我, 話今朝校監同大家講: 陳校長今年退休, 有回條拎返屋企喎 ! 阿囡仲話: 陳校長好好人, 我有d唔捨得"佢"呀

咁新校長係內部升,定外面請?公佈未?
希望明天會更好.

原帖由 irenec 於 10-6-22 14:15 發表
阿囡放學返到屋企打比我, 話今朝校監同大家講: 陳校長今年退休, 有回條拎返屋企喎 ! 阿囡仲話: 陳校長好好人, 我有d唔捨得"佢"呀

醒目開學勳章

跟據大小姐回報,新校長係關校長,係從另外一間學校轉過0黎任職。

原帖由 愛愛地球 於 10-6-22 14:31 發表
咁新校長係內部升,定外面請?公佈未?
希望明天會更好.

簽名被屏蔽

原帖由 candy_kent 於 10-6-23 14:30 發表

YongXin,
關校長會否是cwb果邊過來架 ?  快d打聽下.......
上網check到,佢係黃埔聖公會奉基小學做校長.......睇個樣都似就退休囉喎

聖公會奉基小學

校長
關寶森女士

是這位嗎.

原帖由 Halloween0307 於 10-6-24 14:05 發表
上網check到,佢係黃埔聖公會奉基小學做校長.......睇個樣都似就退休囉喎

醒目開學勳章

點。。。答你好呢?

原帖由 Halloween0307 於 10-6-24 14:05 發表
.......睇個樣都似就退休囉喎

多口一問, 不是要天主教徒的嗎? 聖公會...基督教, 不是嗎.

原帖由 愛愛地球 於 10-6-24 14:23 發表
聖公會奉基小學

校長關寶森女士
是這位嗎.

都唔係吖....(我假設係佢架咋.)

http://203.198.171.19/fkwebsite/pta09.htm

原帖由 愛愛地球 於 10-6-24 14:40 發表
都唔係吖....(我假設係佢架咋.)

http://203.198.171.19/fkwebsite/pta09.htm
係佢.....化左粧ma......你睇埋其他d相.....

肯化吓妝,儀容整潔,好好架喇, 有好多...0係街市撞到的話,以為...係...賣菜...

原帖由 Halloween0307 於 10-6-24 16:29 發表
係佢.....化左粧ma......你睇埋其他d相.....

原帖由 愛愛地球 於 10-6-24 16:34 發表
肯化吓妝,儀容整潔,好好架喇, 有好多...0係街市撞到的話,以為...係...賣菜...
現任陳校長,高高瘦瘦,唔知有冇化粧呢.....好有貴氣lor.....關校長.....要見過真人先可再作評語......你就好la....今年的家長會(8月尾個個)你可以睇請睇楚喇,你重可以同你個女的班主任傾幾句,因為開始前,校長和老師會落黎操場social.

學期未正式完結, 關校長依然是那校校長吧. 而家介紹給學生,過早?!
新舊校長會有交接期的嗎?!
希望順利過渡.

原帖由 kyma1128 於 10-6-24 19:13 發表
你們都好勁,底都起埋.  反之, 點解學校沒有向我們介紹一下新校長?

陳校長做咗六年,啱啱好係囡囡嗰六年。陳校長好關心d小朋友,會同佢哋傾計。囡囡收過陳校長嘅信呀、咭仔呀,當珍藏架。

祈望你哋有個更好嘅校長。

你就好啦. 信呀、咭仔呀,唔係個個都有呢d心思. 比阿女都會當寶. 平時同學仔比貼紙佢,老師獎野比佢,都珍而重之.

原帖由 Rattie 於 10-6-25 10:08 發表
陳校長做咗六年,啱啱好係囡囡嗰六年。陳校長好關心d小朋友,會同佢哋傾計。囡囡收過陳校長嘅信呀、咭仔呀,當珍藏架。祈望你哋有個更好嘅校長。 ...

簽名被屏蔽

hey,小朋友寫紙仔俾陳校長,陳校長會回信架嘛,叻咩呀。

原帖由 candy_kent 於 10-6-28 11:44 發表

rattie,
你囡囡好叻呀 !!  相信唔係個個學生都有機會收校長既信同咭仔, 校長一定好鍚她, 你個囡果然係勁 !!