用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 馬頭涌官立小學 請問今年叩福馬門 幾時通知面試?
go

請問今年叩福馬門 幾時通知面試?

請問今年叩福馬門   幾時通知面試? 或有冇人收到電話通知面試? thx

魅力公主 醒目開學勳章

佢地話六月尾先打電話通知面試

yingwong ,
你都o向到呀, 明天考紅馬準備好味呀?
原帖由 yingwong 於 10-6-18 22:15 發表
佢地話六月尾先打電話通知面試

我覺得今天紅馬面試是好循例式, 是否真的可以從240幾個學生以一至二條簡單的問題就可以選出十幾個學生出來?真是有點兒嬉. 是否有人認同呢?

yes, always emphaze you can try later by inserting P2 next year, it looks like already "內定"...

魅力公主 醒目開學勳章

係到係到~
有無消息有邊個可以2ND IN呀

原帖由 Jamie0730 於 10-6-18 22:42 發表
yingwong ,
你都o向到呀, 明天考紅馬準備好味呀?

我想請問題會問什麽的 2nd int?

魅力公主 醒目開學勳章

福馬已開始打電話通知面試啦~

請問是否有家長已經收到福馬通知面試呢?

如是, 是什麼時候面試呢?很心急哦!我還沒有收到電話通知哦

Anyone same as me

我一樣, 很心急 沒有收到電話通知

原帖由 wonghero 於 10-6-23 23:58 發表
如是, 是什麼時候面試呢?很心急哦!我還沒有收到電話通知哦

請問yingwong家長是否已經收到福馬電話通知面試呢?是什麼時候面談? 急急 請回覆!

有無家長知道牧愛小學好不好? 可否給予意見. 

魅力公主 醒目開學勳章

我同你地一樣都係未收到電話
而係我打去問, 佢地話開始叫人去面試
我問幾時面試, 佢地又話唔知....

魅力公主 醒目開學勳章

你派左去牧愛呀?
聽講同領島差唔多, 我都係聽返來, 唔係太清楚.

原帖由 wonghero 於 10-6-24 13:22 發表
有無家長知道牧愛小學好不好? 可否給予意見. 

我今天也打電話去問過福馬. 職員說月底前會通知哦!原來還未通知. 很心急又有點擔心. 擔心的是怕有沒有機會可以面試呢?

Yingwong 家長 你囡囡派了哪間小學呢? 可以分享一下嗎?

唔好意思,請問你地係咪講緊福馬2nd in?我識人都等緊,佢星期一1st in完。

原帖由 wonghero 於 10-6-24 23:00 發表
我今天也打電話去問過福馬. 職員說月底前會通知哦!原來還未通知. 很心急又有點擔心. 擔心的是怕有沒有機會可以面試呢?
我個囝7歲了,佢個妹都5歲啦!

魅力公主 醒目開學勳章

派左去信義
好彩比我叩到心儀學校  

原帖由 wonghero 於 10-6-24 23:03 發表
Yingwong 家長 你囡囡派了哪間小學呢? 可以分享一下嗎?

係呀 , 其他媽咪都話問 d 好無聊既問題 , 好似等你快 d 講完 , 快 d 行咁 . 而小朋友問你鍾意 d 咩卡通人物 ........... 好似唔實在咁 .

原帖由 wonghero 於 10-6-19 22:23 發表
我覺得今天紅馬面試是好循例式, 是否真的可以從240幾個學生以一至二條簡單的問題就可以選出十幾個學生出來?真是有點兒嬉. 是否有人認同呢?

您地講緊紅馬的interview?

1st int 問我:

1) 囡囡有乜生活習慣 - 呢條我覺得係測試我地的親子關係;
2) 囡囡有乜長處同缺點 - 呢條答到我流汗, 因為無準備。

2nd int 只問我一條問題: 平時點同囡囡相處。

我又唔覺無聊喎~~~
我地 int 的其他學校都係問咁上下的問題 (第2條除外), 有一間仲只 int 小朋友, 唔 int 家長, 1st int就收生添。

原帖由 1125bbmama 於 10-7-2 13:26 發表
係呀 , 其他媽咪都話問 d 好無聊既問題 , 好似等你快 d 講完 , 快 d 行咁 . 而小朋友問你鍾意 d 咩卡通人物 ........... 好似唔實在咁 .
[