用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 深水埗瑪利諾神父教會學校 - Interview
go

深水埗瑪利諾神父教會學校 - Interview

Dear All,

請問有沒有人知道深水埗瑪利諾神父教會學校怎樣Interview?  父母是否需要Interview?

No need interview parents, no written test and just asked very simple questions to students from last year experience.  Only one interview.  From last year record,  they accepted 18 applicants.

原帖由 nicoletsui1212 於 10-6-21 12:03 PM 發表
Dear All,

請問有沒有人知道深水埗瑪利諾神父教會學校怎樣Interview?  父母是否需要Interview?
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

原帖由 Crabtree 於 10-6-21 15:02 發表
No need interview parents, no written test and just asked very simple questions to students from last year experience.  Only one interview.  From last year record,  they accepted 18 applicants.

Many thanks for your reply.

請問有冇家長收到面試通知

上年,我沒有選過佢地.佢地都收囡囡.所以學校會考慮.不用擔心.
原帖由 S_Trader 於 10-6-21 15:18 發表
唔該晒, 但我想知如果冇選過佢地既, 佢地會唔會考慮呢?

我同你相反呀..上年甲乙都選呢間, 但收唔到interview信  

原帖由 video_ming 於 10-6-23 22:36 發表
上年,我沒有選過佢地.佢地都收囡囡.所以學校會考慮.不用擔心.

請問有無人已經收到信收咗小朋友呀? 好心急, 我仲未收到信

唔好意思, 可能當時帶左小朋友去洗手間, 請問佢地會唔會電話通知架?

原帖由 S_Trader 於 10-6-25 12:12 發表
果日個主任話星期五先寄信BOR, 應該冇咁快收到.

有攞紙仔, 聽日都會去學校門口睇結果, 不過自己心急啫.

唔好意思, 打攪哂~~

原帖由 S_Trader 於 10-6-25 12:28 發表
佢話唔知BOR, 你當然有冇攞張細紙仔呀. 寫晒詳情比我地知.

深水埗瑪利諾神父教會學校 -- is it good school? Any mom can help?

想知有無人已經收咗?

我地無份呀

請問你地讀邊間幼稚園架?

原帖由 S_Trader 於 10-6-26 16:07 發表
收咗我個囝同朋友個囡囉. good luck!

原帖由 S_Trader 於 10-6-26 04:07 PM 發表
收咗我個囝同朋友個囡囉. good luck!

請問有無收到學校的取錄信?  還是7月3去註册便成?