用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會仁立小學 2010小一家長呢邊呀!!!!
go

2010小一家長呢邊呀!!!!

我囡囡入咗仁立, 心情既緊張又擔心, 唔知佢讀唔讀到 歡迎大家分享心得同經驗, 一齊努力呀!

恭喜先
記得考中普班

仔仔今年會入學,一齊努力!最緊要鼓勵小朋友,令佢開心上課。

video_ming 你囡囡係咪入咗中普班?佢咁叻應該冇問題啦!
多謝你响呢到分享, 以後要多多指教呀!

原帖由 video_ming 於 10-6-26 20:23 發表
恭喜先
記得考中普班

我囡囡都入左, 我有幫佢報中普班

原帖由 好命婆 於 10-6-15 22:09 發表
我囡囡入咗仁立, 心情既緊張又擔心, 唔知佢讀唔讀到 歡迎大家分享心得同經驗, 一齊努力呀!

醒目開學勳章

請問有中普班的消息?個網入來入去都入唔到

仁立校網由7月12日開始維修, 暫時上唔到架啦.

收到信啦!
原帖由 Sarah.hk 於 10-7-13 20:58 發表
請問有中普班的消息?個網入來入去都入唔到

原帖由 YANBB 於 10-7-14 21:50 發表
收到信啦!

^_^...咁同一班...

我都收到信啦! 好嘢有同學仔, 如冇意外佢地會一齊同班六年, 希望佢地會做好朋友啦! 我個囡叫容容, 你地呢?

原帖由 lovebbmom 於 10-7-15 10:27 發表

^_^...咁同一班...

原帖由 好命婆 於 10-7-15 11:40 發表
我都收到信啦! 好嘢有同學仔, 如冇意外佢地會一齊同班六年, 希望佢地會做好朋友啦! 我個囡叫容容, 你地呢?

nice to meet u....我仔叫澤澤...多多指教...叫容容睇住我個坐唔定既澤澤...^_^

My daughter also got a seat

原帖由 lovebbmom 於 10-7-15 12:23 發表

nice to meet u....我仔叫澤澤...多多指教...叫容容睇住我個坐唔定既澤澤...^_^

醒目開學勳章

我都收到信,不過唔成功                        
原帖由 YANBB 於 10-7-14 21:50 發表
收到信啦!

原帖由 RoyceMa 於 10-7-15 17:08 發表
My daughter also got a seat

RoyceMa,
Nice to meet u too...多多指教ar...^_^

Sarah,
唔緊要...我見好多人都話仁立好...咁其他班都會唔錯...

對呀, 唔駛唔開心, 升小二時還有機會

我有時會想六年都同一班, 小朋友就不能認識多d其他同學

原帖由 lovebbmom 於 10-7-16 11:34 發表

RoyceMa,
Nice to meet u too...多多指教ar...^_^

Sarah,
唔緊要...我見好多人都話仁立好...咁其他班都會唔錯...

醒目開學勳章

RacyeMa, lovebbmom

多謝你哋的安慰。

原帖由 RoyceMa 於 10-7-16 12:31 發表
對呀, 唔駛唔開心, 升小二時還有機會

我有時會想六年都同一班, 小朋友就不能認識多d其他同學

醒目開學勳章

大家都買了書嗎?我今日先買,有本英文workbook冇貨。

原帖由 Sarah.hk 於 10-7-16 13:09 發表
大家都買了書嗎?我今日先買,有本英文workbook冇貨。

可能會上interest class 同班..我聽阿仔琴老師講...佢有個學生都係讀仁立...星期六好多interest class...

我老公話聽完講座, 買曬書...買校服...我用左星期六成晚來包書....我想問...係唔係一共21本...你地有無留意無中文科課本?

醒目開學勳章

lovebbmom,

通告寫暫時無需買中文書,可能因為有d小朋友要上中普班,有d唔係,所以要等確認咗小朋友上邊一班先會通知

原帖由 lovebbmom 於 10-7-16 14:25 發表

可能會上interest class 同班..我聽阿仔琴老師講...佢有個學生都係讀仁立...星期六好多interest class...

我老公話聽完講座, 買曬書...買校服...我用左星期六成晚來包書....我想問...係唔係一共21本...你地有無留 ...

原帖由 Sarah.hk 於 10-7-16 15:17 發表
lovebbmom,

通告寫暫時無需買中文書,可能因為有d小朋友要上中普班,有d唔係,所以要等確認咗小朋友上邊一班先會通知

Sarah,
唔該你...我都未有時間睇通告...

我問我老公...佢都幾好野..."常識咪即係中文書..."