用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 播道書院上及 下課時間
go

播道書院上及 下課時間

hello,

小女有幸今年9月在播道書院返學, 請問它的上, 下課時間的資料.

原帖由 bli 於 10-6-24 10:23 AM 發表
hello,

小女有幸今年9月在播道書院返學, 請問它的上, 下課時間的資料.

8:30 am - 4:00pm

freddielau, 係簡真係EC响BK既台長咁呀.... 你真係比咗好多有用資料比我哋D新家長....

返學時間好好呀, 小朋友唔洗咁早起身.....

多謝你的資料

原帖由 violin 於 10-6-24 10:45 AM 發表
freddielau, 係簡真係EC响BK既台長咁呀.... 你真係比咗好多有用資料比我哋D新家長....

返學時間好好呀, 小朋友唔洗咁早起身.....

客氣

請問放學後有無功課輔導班?

freddielau : 多謝你為學校做了這麼多公關工作.

chanryangenki : 有的, 每天最後一堂是功課輔導堂.

唔該 晒大家 ^^

sorry 少少題外話

EC膳食好嗎, 幾錢個月? 唔想日日要個小朋友拎飯返學, 又重又唔新鮮....

原帖由 滿意媽 於 10-6-25 07:52 PM 發表
sorry 少少題外話

EC膳食好嗎, 幾錢個月? 唔想日日要個小朋友拎飯返學, 又重又唔新鮮....

都吾錯+,每日都有4款選擇,$16.5

請問在工課輔導堂上,是不是有老師協助學生完成當天所有功課的?

原帖由 koho 於 10-6-24 17:00 發表
freddielau : 多謝你為學校做了這麼多公關工作.

chanryangenki : 有的, 每天最後一堂是功課輔導堂.

原帖由 開玩笑 於 10-6-27 01:24 AM 發表
請問在工課輔導堂上,是不是有老師協助學生完成當天所有功課的?
有老師協助學生完成當天所有功課的

:loveliness: Thank you very much:loveliness:

原帖由 freddielau 於 10-6-27 09:23 發表

我以為有好多功課要家長一齊做添, 好似聽過有人咁講

anyway thanks freddielau for answering me the q on lunch quality!

原帖由 freddielau 於 10-6-27 09:23 發表

原帖由 滿意媽 於 10-6-28 04:23 PM 發表
我以為有好多功課要家長一齊做添, 好似聽過有人咁講

anyway thanks freddielau for answering me the q on lunch quality!
It's too early to scare yourself  !
I can say sometimes it does but not very often.