用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

PM -> AM?

請問今年將入讀K1的小朋友, 有無家長收到學校通知, 成功轉到上午班呢?

醒目開學勳章

我未收到呀,請問你有無收到?

我都未收到呀, 但之前問過, 佢話要六月尾. 唔通真係要等到30號? 唔得就要諗下點幫個小朋友安排.

原帖由 Tamama527 於 10-6-25 17:45 發表
我未收到呀,請問你有無收到?

醒目開學勳章

想問你如果真係轉唔到am class,咁校車到你唸住點呀,我早兩日好早落街,去MS d 學生平時等車的地方,等黎叔叔架校車黎,我仲同其中1個家長傾計,佢話黎叔叔幾好,不過就有性格d,個家長話覺得"百利"的車的人無咁細心喎,不過黎叔叔車上車時間係早2、3個字架,個家長話因為佢架車係無正門專用拍車的地方架,上落車係後門,仲要續架車排隊等小朋友落車,所以黎叔叔要早d黎接小朋友,等可以唔使咁遲先落到車入學校呀。

我果邊好似好多民生人校車都用顏太, 就算SUMMER COURSE都係佢先有校車係走我地d區. 咁黎叔叔係咪同一個車隊呢?

其實轉唔轉到am, 我都會俾小朋友搭校車. 因為我地d邊無直接車到民生, 如果落大雨自己帶佢返學, 大家都會全濕. 所以我一定俾小朋友坐校車.

原帖由 Tamama527 於 10-6-27 00:42 發表
想問你如果真係轉唔到am class,咁校車到你唸住點呀,我早兩日好早落街,去MS d 學生平時等車的地方,等黎叔叔架校車黎,我仲同其中1個家長傾計,佢話黎叔叔幾好,不過就有性格d,個家長話覺得"百利"的車的人無咁細心喎,不過黎叔叔車 ...

剛剛收到學校通知, 轉到上午班啦!!

Still waiting.

congratulations
I just called to the school, the staff said they are calling these days.  If not received call within this week, that means fail.

原帖由 conniew117 於 10-6-29 11:42 發表

係呀, 我之前都問過, 所以由琴日開始, 成日拎住個電話, 終於今朝等到啦~

你之前有無寄過信返學校要求轉am, 我寄過兩次. 好彩無白費心機.

再等埋d幾日, 祝你都有好消息

原帖由 brima 於 10-6-29 15:22 發表
congratulations
I just called to the school, the staff said they are calling these days.  If not received call within this week, that means fail.

I submit the letter to principal by hand on register day.

原帖由 conniew117 於 10-6-29 15:51 發表
係呀, 我之前都問過, 所以由琴日開始, 成日拎住個電話, 終於今朝等到啦~

你之前有無寄過信返學校要求轉am, 我寄過兩次. 好彩無白費心機.

再等埋d幾日, 祝你都有好消息

...

I received the good news from MS, too.

Phone to the MS, thanks God, the staff found my girl's name in the AM class list.

我都收到電話,成功轉上午班好開心。

me too!!

原帖由 conniew117 於 10-6-29 11:42 發表

我今朝大約8:30都收到call 轉到上午呀....超開心
We love him, because he first loved us. 1 John 4:19

醒目開學勳章

我今朝都收到call 轉到上午呀

醒目開學勳章

而家驚個仔唔知可唔可以起到身返學

我地原本這班下午班既小朋友, 都一齊轉到上午班, 真係好開心.

唔知我地既小朋友可唔可以做埋同班同學呢?

原帖由 conniew117 於 10-6-30 17:00 發表
我地原本這班下午班既小朋友, 都一齊轉到上午班, 真係好開心.

唔知我地既小朋友可唔可以做埋同班同學呢?

佢地話7月尾會寄編班信, 係咪到時就知道讀邊班呢?
We love him, because he first loved us. 1 John 4:19

醒目開學勳章

到時上黎呢到報到讀邊班羅 ,你地有無邊個係囡囡的未買下天校服裙架,朋友比左兩套我,但我個係囝囝,唔岩,如果你地唔怕有小小舊,可以做spare