用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請教大家民生小學好唔好
go

請教大家民生小學好唔好

請教大家民生小學好唔好?大家好似唔多提及???程度高唔高?會否經常默書?著唔著重體藝發展?

以我所知民生小學唔錯的.程度都唔淺ga....
每學期一測一考、專題報告、平時觀察及評估
見他們的校外比賽成績都唔錯....can see below link !!
http://munsang.edu.hk/primary/school_mark/

I also want to know more =)

原帖由 kaiming8964 於 10-6-26 15:50 發表
請教大家民生小學好唔好?大家好似唔多提及???程度高唔高?會否經常默書?著唔著重體藝發展?

Thank you.誠意邀請民生家長分享一下,好多人都指民生好,究竟好在那一方面?

有冇媽咪幫下手呀??唔該

原帖由 kaiming8964 於 10-6-26 21:34 發表
Thank you.誠意邀請民生家長分享一下,好多人都指民生好,究竟好在那一方面?

係呀﹗我仔仔都考入了民小,不知道有無人可以俾多D資料,除左網頁上那些之外。

原帖由 Derek_Mummy 於 10-6-27 15:06 發表
有冇媽咪幫下手呀??唔該

Hello leocclee,

我仔仔都係九月入民生小學呀~~多多指教

原帖由 leocclee 於 10-6-29 16:18 發表
係呀﹗我仔仔都考入了民小,不知道有無人可以俾多D資料,除左網頁上那些之外。

我女女都入民生,大家分享下點解選民生?

我女女都入民生,大家分享下點解選民生?

Wah,見到咁多人,大家好﹗

你地的仔女係吾係讀民幼﹖還是自己考的呢﹖

你地欣賞民生甚麼啊﹖我就覺得校風好,不過傳統教學吾知會吾會太悶,又吾知程度深定淺﹖

重有,如果吾想入民中,之後都幾麻煩,吾知點好。大家有甚麼計劃及想法呢﹖   

原帖由 Derek_Mummy 於 10-6-29 20:21 發表
Hello leocclee,

我仔仔都係九月入民生小學呀~~多多指教