用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 放榜日才派成績表遲唔遲呀?
go

放榜日才派成績表遲唔遲呀?

很奇怪,我仔間小學要6/7放榜日才一起派成績表,會不會太遲呢?會有甚麼問題呢?有沒有家長兒女的小學也是這樣的呢?一般幾時派成績表呀?

小女於3/7派成績表

原帖由 iffman 於 10-6-30 19:57 發表
很奇怪,我仔間小學要6/7放榜日才一起派成績表,會不會太遲呢?會有甚麼問題呢?有沒有家長兒女的小學也是這樣的呢?一般幾時派成績表呀?

我仔已於上星期畢業禮日派左!
如要扣門的話, 果日至派成績表, 當日可能要很趕急找商店Copy來準備文件遞交申請..... 不如同學校傾吓可否早些給你們作準備呢?

我個仔都係果日派成績表,而且7月7日都要返學,我諗住如果派得唔理想,我會同個仔請假去叩門。

My kid shall get her school report on 5/7 (last P.6 school day).  

##21#,會不會你兒與我兒讀同一間學校呢?

My girl too!
原帖由 ckw1500 於 10-6-30 23:35 發表
My kid shall get her school report on 5/7 (last P.6 school day).  
勞工局長張建宗,胡亂响處發噏風,                                
徵款措施講唔通,漠視民意亂咁衝,                                
民怨四起勢夾兇,等執包袱"將見終"!

原帖由 CINDYC 於 10-6-30 23:59 發表
My girl too!

我女都係5/7派, 我都覺得遲,因為都要打個份資料架.點知有學校係6/7 才派.....

我仔間學校重遲,10/07畢業禮才派.你地唔講我都不發覺有問題,6/07放榜,要叩門都是三兩日的事,10/07才派,真是明日黃花,於事無補,即使考得好都幫助不大.明天真要問問老師是否我弄錯,又怕老師說我麻煩,到要她幫助,例如寫校長信諸多留難.唉!

原帖由 iffman 於 10-6-30 23:48 發表
##21#,會不會你兒與我兒讀同一間學校呢?

你是否觀塘區呢?

不是,是黃大仙區。

KWT,你的情況真是難以想像及惡劣的了。

講真個句, 為左個仔, 我一定吾會怕得罪老師
若派位吾理想, 我一定要他即時俾成績表影印本給我即時叩門
你要記住你個仔全部靠哂你, 你吾出聲就害死個仔
贈多你一句, 人善俾人欺

原帖由 KWT 於 10-7-1 15:40 發表

我仔間學校重遲,10/07畢業禮才派.你地唔講我都不發覺有問題,6/07放榜,要叩門都是三兩日的事,10/07才派,真是明日黃花,於事無補,即使考得好都幫助不大.明天真要問問老師是否我弄錯,又怕老師說我麻煩,到要她幫助,例如 ...

10/7 真係太遲啦. 如果今次成績好, 叩門就靠呢張成績表.
其實你可以同其他家長傾,睇下大家唸法係唔係一樣.如果係就一齊施壓啦! 真係唸唔明點解要咁遲派.

喺放榜日先至派成績表都已經好遲,喺放榜之後先至派成績表,如果要叩門咁點算呀,真有趣

個人意見,勁遲!

我個細路間學校都係.... 今日都5號啦... 仲唔派成績表.. 我都知好多小學已經派左... 一啲準備時間都冇

我上年都係, 不過如果要來叩門係麻煩在影印姐.
[size=large]大家好,我叫D 打 !!  唯一偶像是 ANITA MUI 梅艷芳!! :wave:  :wave:.[size=medium]計起都有20年啦.

醒目開學勳章

d 小學既校長/先生咪話唔遲law, 梗係啦, 唔係佢地去撲學校, 真係關人鬼事啦, 佢駛mug同你急.  7月6號派, 晨早你搵唔到舖頭影印之嘛, 對佢無影響架, 佢一樣係出咁多人工的.

7月10號先派仲勁, 佢可能會答你, 唔好太緊張啦, 睇開d, d野急唔黎的!!

一睇就知邊d 學校既行政安排勁差啦.

回覆 3# sze0925 的文章

我個細路啱啱同我講.. 佢學校聽日先派... 其實我幫佢做好左份portfolio....  已經釘裝好哂好似一本書咁... 唯一就係爭在張成績表

我仔學校都係 6/7 才派成績表, 我都你已經做好了份 profile, 待明天收到成績表便第一時間找商店影印.  時間真你會好趕.