用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 只有獎牌冇cert.,是否不需放在protfolio?
go

只有獎牌冇cert.,是否不需放在protfolio?

請問如果只有獎牌冇cert.,只要在填form上註明,不需放在protfolio as supporting?

原帖由 smleung 於 10-6-30 11:18 發表
請問如果只有獎牌冇cert.,只要在填form上註明,不需放在protfolio as supporting?

用相机把獎牌影張相, 再彩印一張copy放入portfolio就得. 我就用這方法.

原帖由 melindalsl 於 10-6-30 12:28 發表

用相机把獎牌影張相, 再彩印一張copy放入portfolio就得. 我就用這方法.

Me too.

I add one more picture of my son with the medal and the the awarded picture or statue etc.

如果唔係校際出名的比賽, 真係提唔提都無所謂。

我贊成影相, 有無用同計唔計分, 佢學校自己定案, 但有都唔夾入去好似唔抵
QQ

原帖由 MGO 於 10-7-1 22:19 發表
我贊成影相, 有無用同計唔計分, 佢學校自己定案, 但有都唔夾入去好似唔抵

是好似唔坻,但實際真是無乜用.

佢攞獎係公開比賽的獎牌。

原帖由 smleung 於 10-6-30 11:18 發表

小女在bps讀中一,當年小五小六時代表京士柏DeaTigers 12歲以下女子欖球隊在全港性同齡賽事中囊括多項大小冠軍,同樣都是沒有任何certificates,只有獎牌及全隊高舉獎杯時攝的冠軍照。
報中學時,我將她當年的所有冠軍照片全部縮小並排在一個word file 的一頁中,再以A4紙用彩色印出來夾附在她的portfolio中交給bps,當時收表的職員翻開portfolio 見到那頁A4 紙相片時,他要求我在各張相片中把女兒圈出來以作識別,再對埋其他文件就收了那份portfolio。這證明小朋友在一些隊際比賽中獲獎的相片也可作為輔助參考文件的。