用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 係邊度有私人小型保母車接小朋友返學放學? ...
go

係邊度有私人小型保母車接小朋友返學放學?

係邊度有私人小型保母車接小朋友返學放學?

你住邊區 ?? 返邊間幼稚園 ??

奥運站上羅便臣道呢?
原帖由 kk8866 於 10-7-6 10:39 發表

我住九龍灣, 返對衡方方樂趣

奥運站上Kau Yan(HK west)呢?

油麻地永安去九龍塘呢

我朋友都真係想知....紅磡火車站返玫瑰岡嘅保母車資料呀! 有人知道嗎?

原帖由 kk8866 於 10-7-6 10:39 發表

Tiu King Ling to Kln. Tong - St. Catherine's.

原帖由 317716 於 10-7-6 14:53 發表
Tiu King Ling to Kln. Tong - St. Catherine's.

點解唔搭校車? 我見好多住tko的都搭校車的.

i'm looking for 慈雲山to 土瓜灣 (pm class)

街車可能會平d;但如果冇同學校掛鉤;人地返學校車停係學校內;有保母送到課室;放學由課室帶到上校車;
街外車最多停門口接送(如果唔係禁區...)
小朋友太細個;呢一點係好重要。
校車貴d都好,俾佢鍊住都冇計;鬼叫你要讀佢咩。

其實錢已經唔係問題,是冇校車,要搭保母車。如是細車,只有幾個小朋友,又只係去一兩間學校,咁個pick up and drop off time應會好好多!老實講,我覺得應該冇乜呢d服務,不過有人開了thread,咪即管留留言,又或者咁啱有人返果間學校,又想收少少幫補,可以送埋亞女返學呢!

cheung sha wan postoffice to York and KV. Thank You!

原帖由 sheffield 於 10-7-7 14:08 發表
其實錢已經唔係問題,是冇校車,要搭保母車。如是細車,只有幾個小朋友,又只係去一兩間學校,咁個pick up and drop off time應會好好多!老實講,我覺得應該冇乜呢d服務,不過有人開了thread,咪即管留留言,又或者咁啱有人返果間學校,又 ...

睇妳好唔好彩啦!以前呀女間K有好多條線(A-N...真係N咁多條線);有d唔(准)做街外客;有d係雜牌軍;接得到就順路車埋妳。
有心人應該襯未放暑假響返放學時間去學校附近巡下;或者間單d係屋企附近校車上落點巡下;見到d雜牌軍保母車就記低電話問下;或者會有意外收穫?

我想由荃灣麗城花園去何文田維多利亞請問有無車介紹.THX~~

我想由順利去官塘翠屏, 請問有無車介紹呢?

請問有冇保母車由大角咀福全街去聖羅撒幼稚園呀.

原帖由 kk32 於 10-9-1 13:52 發表
我想由順利去官塘翠屏, 請問有無車介紹呢?

回覆 1# Prettyabc 的文章

我都係想黃大仙去聖羅撒幼稚園呀

有無將軍澳返玫瑰岡嘅保母車資料?