用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海壩街官立小學 派位結果
go

派位結果 [複製鏈接]

版主

今日同往年一樣有人開心有人失望,但今朝見到既大多數都係開心既多,因為聽講今年我地學校派位派得幾好,有9成都派到頭2個志願,就算唔開心都可能因為派咗王少清,因多數都係選荃官第一,仲有真係多咗人入到荃官,可能上年班6年級既成績唔錯,令到今年多咗band 1位,恭喜哂呢班小朋友,亦希望下年我仔仔都可以好順利咁派到想去既學校
   0    0    0    0

知不知道今年全級考幾到入荃官有多少人?他們在校考第幾? 今年派到咁好!!恭喜~~~~~~~~~~

王少清也是Band 1B學校,都好好喎, 沒有可能派到此學校會唔開心   .
今年真的派得那麼好?? 因為以我所知歷年除了頭17-20名可以直升荃官中之外,其他都會派得不是那麼好,我也是從他的校網升中派位紀錄和星島日報的教育版得知這些資料.

原帖由 Lovely媽咪 於 10-7-6 09:55 發表
今日同往年一樣有人開心有人失望,但今朝見到既大多數都係開心既多,因為聽講今年我地學校派位派得幾好,有9成都派到頭2個志願,就算唔開心都可能因為派咗王少清,因多數都係選荃官第一,仲有真係多咗人入到荃官,可能上年 ...

哇, 有9成都派到頭 2 志願, 真係好好喎!!!
希望學校快 D post 上去 website la.  :D

原帖由 Lovely媽咪 於 10-7-6 09:55 發表
今日同往年一樣有人開心有人失望,但今朝見到既大多數都係開心既多,因為聽講今年我地學校派位派得幾好,有9成都派到頭2個志願,就算唔開心都可能因為派咗王少清,因多數都係選荃官第一,仲有真係多咗人入到荃官,可能上年 ...

版主

原帖由 jess3026 於 10-7-6 14:09 發表
王少清也是Band 1B學校,都好好喎, 沒有可能派到此學校會唔開心   .
今年真的派得那麼好?? 因為以我所知歷年除了頭17-20名可以直升荃官中之外,其他都會派得不是那麼好,我也是從他的校網升中派位紀錄和星島 ...

因為選王少清既多數都係第2志願,所以始終冇入到官中咁開心.
今年聽聞全級4x都入到官中,可能先面有啲唔係心儀官中,好似有人入到st mary/林護/安柱,咁咪就算考到4x都仲有機會入到官中.
但講真banding呢樣真係年年唔同,我仔都要靠今年班6年級考得好唔好先知下年個banding如何.
‹ 上一主題|下一主題