用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼稚園 SPK 校服資料分享
go

SPK 校服資料分享

因為答應了女兒會買校服給她, 在家長會後我就到了禮頓道的小店和灣仔Joseph睇校服, 希望下資料可以幫到大家預備:

1. 價錢 - 禮頓道和Joseph一樣, 一套$135, 裡面係背心裙, 外加短身小恤衫, 但禮頓道嗰間個校章綉得有啲醜樣; 鞋兩間都係$150, 禮頓道有漆皮面同埋皮面兩款

2. 打底褲 - 禮頓道賣的是黑和藍色, 但sister話要白色, Joseph既褲仔好 似$10定$15一條, 正常S碼已合穿(因為中碼好大, 我個女生得好高都唔會啱著!), 但質料超透薄, 好似啲雞仔"mark"底衫咁...

3. Size - sister話Joseph係大/中/細碼, 其實係number碼, 21,22,23,24...嗰啲; 每大一個碼除了長咗, 仲會闊好多, 我嗰日買對了闊度的裙, 但僅僅及膝, 所以要再買大一個碼才ok, 建議帶囡囡去試

4. 換貨 - 兩間都可以買完唔啱返去換碼, Joseph仲話開學前任何時間都可以換, 只要未洗過無整污糟就ok

5. PE衫 - 禮頓道係無得賣的, 只有Joseph, 但佢哋話因為以前係學校度賣, 今年才轉比佢哋, 暫時未有貨, 最快要7月中至尾, 所以唔駛急住去買

6. 付款 - 兩間都只收現金, 媽媽們記得帶足夠既cash去呀~~~

Gwen,

真係好快手呀...... 唔該晒詳盡報導

katie 而家都有著白色打底褲, 係bossixx度買...質料都唔錯, 但唔記得幾多錢

Joseph -- who/ where is it (he)?

原帖由 6321 於 10-6-9 10:08 發表
Joseph -- who/ where is it (he)?

Joseph 係灣仔, 學校指定校服商, 你可以睇返學校d資料.

前兩日打黎話有PE衫啦 ~
不過PE衫無校服咁靚
買左各兩套, 夠嗎  ?
另外, 鞋就喺DR KONG買, 後來去JOSEPH睇, QLT係差好遠

原帖由 gwengwen 於 10-6-8 20:00 發表
因為答應了女兒會買校服給她, 在家長會後我就到了禮頓道的小店和灣仔Joseph睇校服, 希望下資料可以幫到大家預備:

1. 價錢 - 禮頓道和Joseph一樣, 一套$135, 裡面係背心裙, 外加短身小恤衫, 但禮頓道嗰間個校章綉得 ...

Hi goofy,

我想請教Dr Kong 買嗰款鞋, 上年睇個size都幾大, 看似適合K3以上, 是不是佢地出了細碼, 還是你個小朋友隻腳比較長呢?

原帖由 goofy_bb 於 10-7-2 16:24 發表
前兩日打黎話有PE衫啦 ~
不過PE衫無校服咁靚
買左各兩套, 夠嗎  ?
另外, 鞋就喺DR KONG買, 後來去JOSEPH睇, QLT係差好遠
妹妹豬 齊來做個好朋友)

醒目開學勳章

dr. kong d 鞋 最細係size 27

有無人知道我哋可唔可以去Joseph既九龍店買到SPK校服呢?...油麻地近過灣仔好多啊,仲要大熱天時30幾度,唔想帶阿女過去...
如果無人知,聽日打去問問先!

買冬季校服時打過去問, 佢地話 only Wanchai 有得賣.
事隔大半年, 唔 sure 現在有否變改, 不妨打去問下.

原帖由 gwengwen 於 10-7-7 00:29 發表
有無人知道我哋可唔可以去Joseph既九龍店買到SPK校服呢?...油麻地近過灣仔好多啊,仲要大熱天時30幾度,唔想帶阿女過去...
如果無人知,聽日打去問問先!

Wow! 之前有mami話一套校服$135,今日去咗Joseph,貴咗>10%,要150一套.有冇mami知另外兩間有冇加價呀?

原帖由 chroma-shine 於 10-7-7 01:32 發表
買冬季校服時打過去問, 佢地話 only Wanchai 有得賣.
事隔大半年, 唔 sure 現在有否變改, 不妨打去問下.

會唔會size唔同啊??!!

summer 嘅校服裙唔 sure 係咪 size 大d, 所以貴d, 但 winter 就一定係, 印象中, 好似係每2個碼就跳一跳價錢的.

原帖由 supremami 於 10-7-17 23:37 發表
Wow! 之前有mami話一套校服$135,今日去咗Joseph,貴咗>10%,要150一套.有冇mami知另外兩間有冇加價呀?

If size is bigger, price will be $150 so it depends on the size you take! :D

我月頭係禮頓道買最細size既裙,收$140

free to give uniform and swimming bag

free to give winter and summer uniform size 23.  
pm if anyone is interested. thanks!
and, the swimming bag.

free to give unforms

as there are quite a lot of enquiries, pls let me know if you're spk / spc students and wl give the uniforms only to the spk/spc students. thanks!

Hi there,

Not sure if your SPK uniform is still available to give away?!  I am interested as my daughter will be studying at SPK in Sept 2010 PM Session.  If you do not mind to let me know if you still have the uniform and swimming bag to give away?

Please call me at 97540081.

Thanks in advance!

P/s: Could not PM you as some error on sending the message out to your personal Pm inbox...

Monghar

原帖由 leeszeming 於 10-7-26 13:30 發表
as there are quite a lot of enquiries, pls let me know if you're spk / spc students and wl give the uniforms only to the spk/spc students. thanks!