用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 2010-2011 K2G 家長交流區
go

2010-2011 K2G 家長交流區

囝囝新學期由K1D升上K2G啦!
有冇家長在此交流吓?
His name is Kobe Liu.

My son is Marco Lam, he will become your son's new classmate...K2G

小女睿琳報道.

Hi, 各位媽媽,你們好,很高興認識你們!我仔仔樂行9月會升上K2G,多多指教!

HI!! 我囡囡都係升K2G呀... 大家交流下

唔記得寫.... 我個叫晴晴呀...

咁... 你們的仔仔囡囡有冇參加學校8月的暑期班?

Hi, 晴晴媽,

有呀,我仔仔會參加學校的暑期班,佢會返下午班,因為上午佢要學溜冰,晴晴點呀?有無參加暑期班呀?
原帖由 ching_2008 於 10-7-8 18:39 發表
咁... 你們的仔仔囡囡有冇參加學校8月的暑期班?

竣竣(Kobe)有呀, 我地返上午班.

原帖由 loksinmama 於 10-7-13 17:57 發表
Hi, 晴晴媽,

有呀,我仔仔會參加學校的暑期班,佢會返下午班,因為上午佢要學溜冰,晴晴點呀?有無參加暑期班呀?

簽名被屏蔽

晴晴都係返上午班... starfish組..

1/9開學小朋友OK嗎?

我覺得最好有位坐. 因有時小朋友怕羞, 不敢出聲想坐. 同埋個個連SHOE一齊, DIRTY WOR.
2位TEACHERS OKAY LA. 因小朋友也K2, 要開始獨立及靠自已啦!

原帖由 babypetpet 於 10-9-4 16:25 發表
Hello, 我囝囝叫楠楠. 請問你地對覺得今年既新安排有没有意見呢? 例如: 1. 課室得2位老師照顧38位小朋友  2. 没有足夠座位等等.....

巧嵐都報到喇!!!

原帖由 dora611 於 10-9-6 23:21 發表
我覺得最好有位坐. 因有時小朋友怕羞, 不敢出聲想坐. 同埋個個連SHOE一齊, DIRTY WOR.
2位TEACHERS OKAY LA. 因小朋友也K2, 要開始獨立及靠自已啦!

我成日問琳琳, 有無識新朋友, 她只說程晴, 我問左2天, 2天也說跟程晴玩. 其他同學仔忘記名字wor.

Dora,
不如你又開個2010 K2G facebook a/c?

竣竣媽咪

原帖由 dora611 於 10-9-7 23:40 發表
我成日問琳琳, 有無識新朋友, 她只說程晴, 我問左2天, 2天也說跟程晴玩. 其他同學仔忘記名字wor.

各位K2G家長,
K2G已開了fb啦.. 快d加入我們這個群組.. 大家交流下^.^