用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問有無家長今日叩門面試QES已經收到通知取錄與否? ...
go

請問有無家長今日叩門面試QES已經收到通知取錄與否?

如題, 很緊張, 仲未收到通知

应該不会即日知.....,
小今天面試,老師只告訴他机会很大,
明天下午看否收到电話通知..... ^6^

原帖由 fckeung 於 10-7-7 18:04 發表
应該不会即日知.....,
小今天面試,老師只告訴他机会很大,
明天下午看否收到电話通知..... ^6^

恭喜你喎,如果出到聲機會很大, 就一定 sure win啦, 我個女話呢幾日等消息喎, 請問QES今年叩門位有幾多呀?

成功了

成功了, 昨天註冊了

比個
請問是官小嗎?
原帖由 sorfn89 於 10-7-10 12:08 發表
成功了, 昨天註冊了

原帖由 20091 於 10-7-10 15:06 發表

比個
請問是官小嗎?

唔係呀, 真係好開心, 不過又怕太自由, 小朋友唔夠自律呢?

我也覺得QES太自由,他可穿七成白波鞋返學,黑鞋是否真的不須買?

原帖由 mino9901 於 10-7-11 10:23 發表
我也覺得QES太自由,他可穿七成白波鞋返學,黑鞋是否真的不須買?

係呀, 我都想知呀, 個prefect 話七成白波鞋就得啦,仲有無手冊ga, 而且放學後會經過花園街一帶乘車回家, 好多引誘, 定力少D都唔得, 而且又治安唔係太好, 都幾擔心.

原帖由 sorfn89 於 10-7-11 10:41 發表

係呀, 我都想知呀, 個prefect 話七成白波鞋就得啦,仲有無手冊ga, 而且放學後會經過花園街一帶乘車回家, 好多引誘, 定力少D都唔得, 而且又治安唔係太好, 都幾擔心. ...

恭喜晒!
我差不多隔天都會去新世紀,QES的學生給我的印象是又乖又純樸,雖然在校服上比較自由,但學生們都很自律端正,咁多年都無見過有金毛、唔攝衫、超短裙的學生,個個都係乖乖樣。

唔洗擔心, 有師兄師姐帶架, 有乜唔知, 請教他們就得啦。 記得考好分班試。

原帖由 sorfn89 於 10-7-11 10:41 發表

係呀, 我都想知呀, 個prefect 話七成白波鞋就得啦,仲有無手冊ga, 而且放學後會經過花園街一帶乘車回家, 好多引誘, 定力少D都唔得, 而且又治安唔係太好, 都幾擔心. ...