用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園收唔收細b?
go

學之園收唔收細b?

我呀b係細b, 想出年比佢讀PN, 請問學之園收唔收細b?
或有邊間kindergarten收細b?

表面是收的,但是收不收到又係另一件事,我囝囝係九月細囝,就連INTERVIEW都無,大把大囝同你爭,學校為什麼要收少兩個月學費呢!

原帖由 bananasonn 於 10-7-15 23:27 發表
我呀b係細b, 想出年比佢讀PN, 請問學之園收唔收細b?
或有邊間kindergarten收細b?

康城學之園今年新開,收細b,下年唔知.

藍田迦南,think同啟思都收細b,不過多數pm

阿囡係10月細b, 之前係waiting, 今日收到日出康城既信收左佢

hi!請問chichibb 你囡囡是今年讀PN or 明年2011呀?THX

原帖由 Makfung 於 10-7-20 15:22 發表
hi!請問chichibb 你囡囡是今年讀PN or 明年2011呀?THX

我係今年讀pn

chichibb THX!因我的仔仔是細B 都交咗fm學之園但未有回音。 我可唔問吓你:Why你會選擇學之園呢?THX!

識得有兩個屋苑嘅細B都收左(舊年),唔知今年收唔收…

Last year they accept small Bs for PN .... but not this year la (except for the new campus)

原帖由 Makfung 於 10-7-20 15:44 發表
chichibb THX!因我的仔仔是細B 都交咗fm學之園但未有回音。 我可唔問吓你:Why你會選擇學之園呢?THX!

我都係過左deadline五月先交form, 6月尾先有得in, 佢初初都係WAITING, 琴日先收到信收佢. 不過而家收得7788, 希望會安排多次interview. 揀佢因為有NET, 上K1又有英普. 其實我係冇得揀架, 囡囡得啟思同保護兒童會收佢咋, 所以學之園收, 真係開心死

慘啦, 咁請問青衣個間係咪唔收?

原帖由 bananasonn 於 10-7-20 21:53 發表
慘啦, 咁請問青衣個間係咪唔收?

青衣d位小d仲緊張d架

吓!唔好唔收啦!希望有得in啦!青衣同凱帆會唔會唔收細B呢?請問有無細B媽媽可以比啲指引呢?

In fact, if your BB is a super small BB you may consider home schooling. PN class may not be the best choice.  My girls are super small BB (born on 31 Dec).  They did not attend any PN classes but were admitted to LH K1 this year.  No need to be too desperate for PN admission.

你亞b係幾月出世? 我個女係0812. 報咗康城LH, 但連in都冇得in. 康城分校已經係最多pn位, 都冇行. 青衣同凱帆.....

我都想我仔仔在LH讀,但係細B!我朋友叫我下一年先讀PN of LH。唉!我唔想囉!可以點呢???:tongue:

原帖由 chichibb 於 10-7-20 22:35 發表

青衣d位小d仲緊張d架

我想開每年幾時開始報名既呢?? 學之園可唔可以插班既呢??

原帖由 wishwong 於 10-8-10 16:14 發表

我想開每年幾時開始報名既呢?? 學之園可唔可以插班既呢??

佢地已經可以報名, 你打去問下.

http://www.learninghabitat.org/en/home/

回覆 2# wishwong 的文章

LH allows 插班 if there are places...

How old is your BB?