用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 屯門區 - 2010/11 升中一家長請進, 得閒入黎傾吓 ...
go

屯門區 - 2010/11 升中一家長請進, 得閒入黎傾吓

亞仔下星期開始要翻基礎班 (即補底班) - 中/英都要上, 只是數學唔使. 不過免費的, 當翻補習班啦.

不過, 我又會擔心他跟唔上, 妳地屋企個老闆點呀.

有時間入黎傾吓啦...

原帖由 Joe媽媽 於 10-7-14 18:00 發表
亞仔下星期開始要翻基礎班 (即補底班) - 中/英都要上, 只是數學唔使. 不過免費的, 當翻補習班啦.

不過, 我又會擔心他跟唔上, 妳地屋企個老闆點呀.

有時間入黎傾吓啦... ...

lunch time 都唔見有人入黎 chat?

Hi Joe媽媽,  
我來報到先!
吾知來左 la 度, 雖然吾同校希望大家日后繼續傾吓

我地只有英數有基礎班, 校長話中文開學先跟進, 亞仔雖然無入基礎班  - 不過都 join 左學校開設的暑期班, 都好忙!

,
原帖由 Joe媽媽 於 10-7-16 13:36 發表

lunch time 都唔見有人入黎 chat?

原帖由 Skywan 於 10-7-17 22:35 發表
Hi Joe媽媽,  
我來報到先!
吾知來左 la 度, 雖然吾同校希望大家日后繼續傾吓

我地只有英數有基礎班, 校長話中文開學先跟進, 亞仔雖然無入基礎班  - 不過都 join 左學校開設的暑期班, 都好忙!
,
...

唔同學校都唔緊要啦, 得閒就入黎 chat.

明天開始要上2個星期基礎班, 用學校派之 notes, 學生只帶文具已可. 希望有幫助啦.

Hi, 阿囡今星期要着校服上中一新生英文銜接課程,仲要默書。分班試完阿囡數學唔好又要上三天補底班,暑期功課又多,好忙呀!!

原帖由 joe612 於 10-7-21 18:05 發表
Hi, 阿囡今星期要着校服上中一新生英文銜接課程,仲要默書。分班試完阿囡數學唔好又要上三天補底班,暑期功課又多,好忙呀!!

上三日就可以補底? 即是話個底唔差呢, 不過未達學校標準吧.

band 1 頭就會辛苦D, 努力吧.  不過升中後好多家長都話跟唔到他們, 要靠自已, 希望亞仔快D大過, 少一D甩漏.

你地小朋友讀邊間?陳瑞芝?梁記?董中?田家炳?

原帖由 share.gain 於 10-7-22 16:37 發表
你地小朋友讀邊間?陳瑞芝?梁記?董中?田家炳?

check pm 啦, 妳想問嘜野呀? 找朋友仔嗎

唔好意思, 我係想知有無人同小女同一間學校, 第日有得傾吓, 小女讀譚伯羽