用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 好開心 AL放左榜了
go

好開心 AL放左榜了

高考歷史A了
中文B了

很開心,因為會考時歷史只有B,中文只有C

有什麼打算 ?

醒目開學勳章

2b,:你問了我想問的事

要等待大學聯招=( 好擔心no offer

醒目開學勳章

DEAR symfen :

要等待大學聯招=( 好擔心no offer>>>吾好咁擔心,
如果你其他科成績都ok!

更何況高考真係好難講

盡左自己力就算呀!

呢個時候放鬆心情去玩啦!

祝好運.

betty

原帖由 symfen 於 10-7-15 18:36 發表
要等待大學聯招=( 好擔心no offer

有1A1B點會無offer, 心儀邊一系

我想入醫護的學系呀><

原帖由 symfen 於 10-7-16 14:01 發表
我想入醫護的學系呀>

唉,以前,我哋會考DDEE就可讀护士,每個月有幾千元收。

依家,高考高才生競入醫護,仲要交学費。依家咩世界!

醒目開學勳章

HIHI~

wunma你好,我地呢代都係緊張媽咪,之前有睇過你的Post,仔仔好叻仔,思想好成熟穩重,比多的支持佢,佢一定順利過關,到時記得上黎報喜呀!

betty

醒目開學勳章

dear wunma :

好高興識到你,好岩咀形.

絕對讚同,對自己太要求高,會好辛苦,屋企人也會擔驚受怕.

請收pm.

betty

原帖由 wunma 於 10-7-19 14:06 發表

Betty妳好, 多謝妳對仔仔的讚美. 佢對自己要求高, 令我頗欣慰, 亦相對令我擔心多點.

不知妳囡囡考成點, 預祝她順利入到心儀的大學及課程. 到時也請來報喜. ...

Betty, Wunma,
hello 你們好!我有兩個細路,大果個都係今年考 AL。
很久沒有上 bk,原來都有不少緊張媽咪,以為 D 仔女咁大個,冇同道中人。我同你地一樣好緊張,等緊 29/7 放榜。

原帖由 wunma 於 10-7-20 12:18 發表

蘇太妳好!

我加入bk時一個剛升小一, 一個剛升中一, 轉眼7年, 我也以為沒多同道中人了.

今年係呀仔既豐收年, 所以放榜頭三志願都會開心, 只是生仔唔知仔心肝, 佢派唔到A1果刻會唔會好失望, 我係沒法清楚的.

希 ...

wunma,
大女,AL 考得比預期差少少,入到 A2 都好開心 la。
細仔今年升 F4,第二屆 334,到時選大學又唔同玩法,有 D 擔心。你細果個都係 334,升 F2?

醒目開學勳章

hello~ 蘇太:

咁岩ai~我大女90年尾,細仔同你仔仔一樣,暑假後升f.4,不過男仔難攪同難教好多.互勉之.

你好,版主,吾好意思,借個位黎傾下,實在太多岩咀形同超級緊張的媽咪.

我都諗住f.7,吾洗人理同戥佢緊張啦掛~點知估錯晒.

呀女al 中英取c,其他科吾滿意,要求查卷,佢成績剛好夠分入大學,但就要退而求其次,楝的稍遜的學堂,而家佢手頭上取了hku 副學士位,同埋尋日去左樹仁in.我薯佢係呢段時間儲多的彈藥防身,以備不時之需.

早前佢去恆商in左個學士位,隔日通知收佢,不過要交hkd4000.-係26號要交學費的一半,呢個都吾係問題,問題係問左好多資深人,佢地都話怕讀讀下政府吾承認就麻煩啊!

祝大家好運.

betty

Hello Bettylam,

我係緊張一族,30/6放榜前已經叫佢報 PolyU HD,貪豁免報名費,所以放榜前已有 conditional offer。
希望 29/7 大家都 lucky.

多口問句,你個仔選了咩科?
我個仔選了 Phy, Chem, Econ, M2

醒目開學勳章

蘇太

我呀仔揀左物理同生物,不過要8。3校綱先知得吾得