用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 般咸道官立小學 般官10年小一新生家長請進
go

般官10年小一新生家長請進

我個女大抽獎抽中左,咁細佬就唔駛煩啦!真係好好彩呀!有冇都係抽中左既媽咪呀?

醒目開學勳章 冬日勳章 王國長老

多多指教~
我又係大仔入咗, 細佬唔使煩 :loveliness:

歡迎歡迎!

醒目開學勳章

我都好好彩,大仔係第一輪就收左,幾年後細妹都唔使煩。

約定30號見

女: wingzero
仔: 小倩, mylovelyBB

醒目開學勳章

原帖由 小倩 於 10-6-15 03:36 發表
約定30號見

女: wingzero
仔: 小倩, mylovelyBB

你地會幾點左右到呀?睇下大家有無機會見下面~

原帖由 mylovelyBB 於 10-6-15 14:45 發表

你地會幾點左右到呀?睇下大家有無機會見下面~

最遲1點到~
預鬆啲可以8多啲嘛

我都係1點到,不過我真係覺得d時間好古怪囉...12:30-2pm,都唔知應該請全日抑或剩係下午假好..

原帖由 wingzero 於 10-6-16 00:04 發表
我都係1點到,不過我真係覺得d時間好古怪囉...12:30-2pm,都唔知應該請全日抑或剩係下午假好..

我呢刻係FTM, 所以時間對我影响不大~

醒目開學勳章

原帖由 小倩 於 10-6-16 02:42 發表

我呢刻係FTM, 所以時間對我影响不大~

我都係FTM所以呢個時間都OK,反而我諗緊好唔好帶埋小朋友去試校服,但係小朋友返下晝班,如果帶埋佢去就可能要請假 or 晏d先返學。

原帖由 mylovelyBB 於 10-6-17 10:35 發表

我都係FTM所以呢個時間都OK,反而我諗緊好唔好帶埋小朋友去試校服,但係小朋友返下晝班,如果帶埋佢去就可能要請假 or 晏d先返學。

我諗住度吓佢依家套校服, 預返咁上下size咋

原帖由 mylovelyBB 於 10-6-17 10:35 發表

你今日係咪1家4口齊齊出動?
响科士街上車?

醒目開學勳章

原帖由 小倩 於 10-6-30 15:50 發表

你今日係咪1家4口齊齊出動?
响科士街上車?

唔係呀~我自己一個去咋!

我係學校都左望右望估下邊個係你 or wingzero。

你哋有無人參加8月尾嘅新生適應日 & 家長會呀?
我仲未填回條

原帖由 小倩 於 10-7-20 18:37 發表
你哋有無人參加8月尾嘅新生適應日 & 家長會呀?
我仲未填回條

一直以為8月先交, 原來last day要19/7交表

醒目開學勳章

原帖由 小倩 於 10-7-23 11:42 發表

一直以為8月先交, 原來last day要19/7交表

我報左呀~

咁你最終有無報呀?

我都報左,希望認到你地!

出咗適應班嘅時間表啦~

http://www.brgps.edu.hk/pop_up/20100820_a.pdf
http://www.brgps.edu.hk/pop_up/20100820_b.pdf

仲有,  23/8 可以去校服供應商度攞校服
地址 : 香港上環 蘇杭街96號地下
電話 : 28152673
辦公時間 : 上午10時至下午7時
                (逢星期一至星期日)

有無仔仔去咗攞校服?
最細碼嘅裇衫 (20碼) 都好大件
佢哋話要細啲嘅就要再訂... 不過衫身太短一舉手會露衫尾喎~
但依家根本係大到跌晒膊, 領口低到胸骨位, 一般圓領底衫係會凸晒出嚟

醒目開學勳章

原帖由 小倩 於 10-8-23 22:11 發表
有無仔仔去咗攞校服?
最細碼嘅裇衫 (20碼) 都好大件
佢哋話要細啲嘅就要再訂... 不過衫身太短一舉手會露衫尾喎~
但依家根本係大到跌晒膊, 領口低到胸骨位, 一般圓領底衫係會凸晒出嚟 ...

我個仔都有咁既情況~