用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍區有邊間好的全日制幼稚園呢?
go

九龍區有邊間好的全日制幼稚園呢? [複製鏈接]

各位媽咪你地好,,,請問有冇推介位於九龍區(近佐敦)全日制幼稚園呢?我希望小兒明年可以入讀..但都想找一啲很有愛心的老師幼稚園.....多謝!
   0    0    0    0

油麻地救世軍出名好,地方又大,老師有愛心

土瓜灣聖三一中心幼稚園

原帖由 anlywan 於 10-7-19 16:10 發表
各位媽咪你地好,,,請問有冇推介位於九龍區(近佐敦)全日制幼稚園呢?我希望小兒明年可以入讀..但都想找一啲很有愛心的老師幼稚園.....多謝!
我拿甚麼報答耶和華向我所賜的一切厚恩 。(詩篇)

多謝提醒但由於我太遲入表排隊所以明年冇希望!!1

原帖由 9284 於 10-7-19 23:43 發表
油麻地救世軍出名好,地方又大,老師有愛心

我都有諗過呢間學校,,但唔知好唔好呢?

原帖由 PHmami 於 10-7-21 13:46 發表
土瓜灣聖三一中心幼稚園

佢話要近佐敦呀

原帖由 PHmami 於 10-7-21 13:46 發表
土瓜灣聖三一中心幼稚園

呢間學校係中文為主的, 英文佔好少時間的

另外, 佢圍繞著間學校的, 都係大馬路 (e.g.太子道西, 馬頭涌道, 亞皆老街, 勁多車行, 空氣唔多好

原帖由 anlywan 於 10-7-21 17:00 發表
我都有諗過呢間學校,,但唔知好唔好呢?

唔該晒!!多謝提醒即是咁心水學校都要睇吓環境!!

原帖由 9284 於 10-7-21 17:08 發表
呢間學校係中文為主的, 英文佔好少時間的

另外, 佢圍繞著間學校的, 都係大馬路 (e.g.太子道西, 馬頭涌道, 亞皆老街, 勁多車行, 空氣唔多好

係呀,始終你想選一間全日制的,BB一年365日中有差不多300日在校內渡過,附近空氣一定要好,呢間學校正正比三條大馬路夾住,唔係高速就係高密度,要好好考慮

原帖由 anlywan 於 10-7-23 16:32 發表
唔該晒!!多謝提醒即是咁心水學校都要睇吓環境!!

~ 妳早排 PM 我問我有關聖三一中心幼嘅資料, 又話佢係妳target 目標之一, 又問我interview 會考d 咩 .... 但而家見妳又話聖三一中心幼嘅英文教學佔好少時間、空氣又唔多好, 似係缺點多過優點咁... 妳改變咗初衷 ? 唔會申請聖三一喇 ??

原帖由 9284 於 10-7-25 01:31 發表
係呀,始終你想選一間全日制的,BB一年365日中有差不多300日在校內渡過,附近空氣一定要好,呢間學校正正比三條大馬路夾住,唔係高速就係高密度,要好好考慮

...

不考慮啦,小朋友的健康比起任何東西來得重要,聖三一夾在九龍城及黃大仙中間,天文台話過,呢個地帶係空氣污染重災區,BB一年365日中有差不多300日在校內渡過,仲要係全日,讀得幾叻都無用,更何況,佢英文時間嚴重不足,我target小朋友將來考直資/私立,覺得呢間kg無咩優勢

你好,你好似好熟識啲幼稚園咁請問呢頭仲有冇一啲好有愛的幼稚園之幼兒班仲有位可以俾我仔仔做插班生啊!(近佐敦呢頭)感謝!!!

原帖由 9284 於 10-7-25 23:54 發表
不考慮啦,小朋友的健康比起任何東西來得重要,聖三一夾在九龍城及黃大仙中間,天文台話過,呢個地帶係空氣污染重災區,BB一年365日中有差不多300日在校內渡過,仲要係全日,讀得幾叻都無用,更何況,佢英文時間嚴重不足,我target小朋友將來考直 ...

油麻地循道衛理楊震幼兒學校,老師有愛心,學校歴史悠久,絕大部份老師都做左七年以上

9284:
我剛剛都有睇到但去唔到佢地網址...

原帖由 9284 於 10-7-26 15:50 發表
油麻地循道衛理楊震幼兒學校,老師有愛心,學校歴史悠久,絕大部份老師都做左七年以上

我問到佢地新網址但冇位啦要再排隊!!!

想問吓知唔知救世軍卜凱賽琳幼兒園好唔好呢?

聖三一我見D小朋友一出課室就係外面, 咁咪好易病羅, 因為會成日轉課室架麻, 一冷一熱

我聽啲媽咪講凡是救世軍都幾好架..但要一出世就要去排隊,,我錯過左所以冇機會了...

原帖由 sy.baby 於 10-7-27 10:20 發表
想問吓知唔知救世軍卜凱賽琳幼兒園好唔好呢?

救世軍卜凱賽琳是小班教學,around 1:10, 而且救世軍各校也好肯投放資源去教學用品果度,所以教材又多又新,是非常不錯的

但我覺得救世軍幼園造勢最叻 ... 什么一出世就排 .. 什么攞張 scan photo 去排 ... 攪到班家長氹氹轉 ... 12個月大先收張紙有何問題 ... 依家攪到人人鬥早 ... 就算辦學團體好都要各種因素 ... 教學理念、小孩性格、接送、家庭需要、老師穩定性、老師耐性、愛心、校園環境等,救世軍的卜賽x琳 & TKO x 德 都時有則聞老師被家長投訴云云 ....
我拿甚麼報答耶和華向我所賜的一切厚恩 。(詩篇)
‹ 上一主題|下一主題