用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 玫瑰崗幼稚園 返全日班要訂購的東西....
go

返全日班要訂購的東西....

我女女今年讀k1全日班..剛收到信要訂床墊,冷氣被,睡衣,棉被, 被袋, 環保袋 (仲要指定呎吋)...等等...係咪真係要訂?? 出面有冇得買? 可唔可以用自己屋企嗰d?? tks.

原帖由 westwest123 於 10-7-16 10:10 發表
我女女今年讀k1全日班..剛收到信要訂床墊,冷氣被,睡衣,棉被, 被袋, 環保袋 (仲要指定呎吋)...等等...係咪真係要訂?? 出面有冇得買? 可唔可以用自己屋企嗰d?? tks.
...

我訂晒喇 ~ 打去問過,可唔可以自帶睡衣(諗住自己揀靚款),但老師話,要一致喎。所以都係唔好煩,買晒算數喇!

係呀....我都係呀....全部買哂...話哂都用3年, 都抵嘅...您係女女,定仔仔呀?? 都係今年讀k1呀??

hi westwest123, foggyo,
自己都仲要買 d 野架, e.g. 牙刷, 拖鞋  :)

我囡囡係 pn 升上去 k1 全日班既, 你地既小朋友係邊度讀開 pn 架?

仲有個幾月就番學啦, 到時多多指教!  :)

我仔仔都你PN升K1全日班,我都係買晒所有野,我個仔係PND。

hi sasiuman,
我囡囡係 pnb 架  :)

原帖由 sasiuman 於 10-7-22 21:53 發表
我仔仔都你PN升K1全日班,我都係買晒所有野,我個仔係PND。

Hi MoJoJoJo,

我囝囝都係PNB升去全日班呢!^^

原帖由 MoJoJoJo 於 10-7-24 07:53 發表
hi sasiuman,
我囡囡係 pnb 架  :)

e, 你係邊個同學仔媽媽呀?  :)

我地呢两日有 d 變數... 決定左去第二間學校. 出年做唔成同學仔 tim. 不過囡囡真係好鐘意玫瑰崗 & d 老師 & 同學仔呀!

原帖由 stitch12575 於 10-7-28 16:58 發表
Hi MoJoJoJo,

我囝囝都係PNB升去全日班呢!^^

hi, stitch12575.

我個囡囡係PNA升到全日班,講真我自己都幾緊張。
之前老師同我講,小朋友升到全日班,頭一個月都幾辛苦,因爲小朋友要自己搞定午餐,訓覺 etc... 前幾日訓午覺,個個都哭既幾淒涼ga!仲有,小朋友會多D病痛,因爲交叉傳染既機會多左。但係長遠來講,相信對於培養小朋友既自理能力一定係有D幫助!

回覆 1# maggieandrachel 的文章

Hi maggieandrachel,

我都好緊張呀!始終半日轉全日,都要時間適應,但我相信小朋友好快習慣呢!正如上年開學一樣呀!

轉全日班都係想小朋友更獨立,大家要努力堅持呀!