用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖方濟各英文小學 10-11年度SFA小五家長分享站
go

10-11年度SFA小五家長分享站 [複製鏈接]

Angus-5A.
多多指教!

Phylli,
恭喜恭喜!
我仔仔都入咗田徑校隊!
原帖由 phylli 於 10-9-10 22:15 發表
各位家長:

小女今天回家,即致電告訴她能入選田徑校隊,我聽後心裏又替小女高興,又替小女擔心,因她今年好像兼顧數樣職份,擔心她時間的分配,後來,我也跟她講以學業、健康為重,若真的太累,唯有取捨。

我知她從小三已很想入田徑,今 ...

I will go. Hoe about  u?

ilovelinlin

原帖由 phylli 於 10-10-21 23:25 發表
各位家長:

計功課量,今天是自開學以來少,但因小女田徑隊訓練而遲回家,今天完成佳詞佳句後已是飯後,跟住小女看了一會後,我嘗試與她溫一陣科學,可能將測完,今天溫書也草草了事,重複也很花時間,以致無Activity Book 未溫。

11月 ...

G.S. Assessment

各位家長,
唔知G.S.Assessment 1.小朋友成績如何?因為都冇時間溫書.

ilovelinlin

Phylli,
我是指11月4日.你去不去?台灣我仔仔都不去啦,因為暑假剛剛去過.

原帖由 phylli 於 10-10-22 20:53 發表
各位家長:

我就不打算啦,因價錢真的不太合理,我會選擇其他國家。

ilovelinlin:

你指你會去,是否指11月4日?

phylli, hoho2000,
由於我得了重感冒,故不能出席座談會,希望下次有機會再聚,
不知今次座談會冇特別野講?

另外小兒校運會取得二金一铜,他很高與呢!

原帖由 phylli 於 10-10-29 06:03 發表
ilovelinlin, hoho2000,

11月4日我會去,因我取了半天假,同時可以會後聚一聚呀!真好!讓我們運動會上,再詢問其他家長啦。

-------------
各位家長:

小女在18/10那週的三科評估,小女和我們也對其成績,深表不錯,在時 ...

janetc,

Thanks a lot!
ilovelinlin

原帖由 janetc 於 10-11-5 01:47 發表
HI ilovelinlin,

身體好番d未? 保重!!!
今天座談會校長主要講述升中, 但感覺他有保留, 不似前校長講得的都會講俾我地知.
另外最主要係家長們齊齊反映了開學至今, 沉重既功課量對小朋友既影響, 希望校長知道, 明白學 ...
‹ 上一主題|下一主題