用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 爲甚麽我的回覆變成了違規文章
go

爲甚麽我的回覆變成了違規文章 [複製鏈接]

請問我剛回覆了 kwanok 的一個題爲  小一全新中、英、數補充練習

的post,爲甚麽幾小時不到現在竟變了違規文章,不能出現在版上?

kwanok 只是想轉售補充,有不妥嗎?這裏也有很多二手書推售呢!
   0    0    0    0

王國長老

如要作二手買賣,請到二手市場出POST
http://forum.edu-kingdom.com/forumdisplay.php?fid=709

本版一向不作二手買賣,如有違規文章,敬請舉報,多謝合作
個性固執,熱情(愛結交朋友),愛和平(不喜爭執),頭腦靈活,做事欠勇氣及信心(所以較容易放棄機會),要學習加強主動性喺做事方面、加強表達力及疑心(易相信別人)。

明白了,但好多媽咪仲有 post 賣二手書喎,點解唔幫佢哋做個 link 而要 block 走佢哋呢?

王國長老

原帖由 BingJing 於 10-7-26 19:11 發表
明白了,但好多媽咪仲有 post 賣二手書喎,點解唔幫佢哋做個 link 而要 block 走佢哋呢?

點樣做個link呢? 不太明白.

要張貼買賣二手書文章, 應到指定的二手市場, 如果在二手市場以外就是違規, 要被移去違規文章.

回覆 1# edea 的文章

版主,

會否考慮一下, 當區的學校校服和整套書本可以張貼於該區媽媽會售賣或徵收呢?  比較有效率.  謝謝.
~easybring~

Hi ,
我剛睇到妳這 post , thanks , 其實我都唔知點解,因我原本係睇緊二手書本既 post 先既,但我按左'發表新主題'既 icon , 便打我要打既 post !當打完按發表後,先至見到原來 post 左響出面.......跟住我發現後即時搵下有冇得 delete , 係冇既,咁我就再入二手書本既 post 再post 過........冇幾耐就俾人delete 左 lu ...... it"s ok , 因我 post 左響出面,但我想講下,可唔可以個 icon 唔好係
'發表新主題'囉!

Thanks !

原帖由 BingJing 於 10-7-25 01:17 發表
請問我剛回覆了 kwanok 的一個題爲  小一全新中、英、數補充練習

的post,爲甚麽幾小時不到現在竟變了違規文章,不能出現在版上?

kwanok 只是想轉售補充,有不妥嗎?這裏也有很多二手書推售呢! ...

超級版主

原帖由 kwanok 於 10-8-10 03:24 PM 發表
Hi ,
我剛睇到妳這 post , thanks , 其實我都唔知點解,因我原本係睇緊二手書本既 post 先既,但我按左'發表新主題'既 icon , 便打我要打既 post !當打完按發表後,先至見到原來 post 左響出面.......跟住我發現後即時 ...

如您發現自己錯發了主題,再在主題內按'編輯'鍵,然後將內容刪除,標題改為deleted、已刪除等類似意思的字眼,版主見到後便會處理。

王國長老

原帖由 easybring 於 10-8-10 13:30 發表
版主,

會否考慮一下, 當區的學校校服和整套書本可以張貼於該區媽媽會售賣或徵收呢?  比較有效率.  謝謝.

校服可以原區送出(非售賣), 書本還是要到二手市場買賣.

edea

謝謝.

原帖由 edea 於 10-8-11 13:14 發表

校服可以原區送出(非售賣), 書本還是要到二手市場買賣.

edea
~easybring~
‹ 上一主題|下一主題