用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 囝囡有食"乙醯肉鹼"及"蘋果提純"請進 ...
go

囝囡有食"乙醯肉鹼"及"蘋果提純"請進

你地囝囡食左幾耐?
有冇副作用?
可以分享下有咩野神奇功效嗎?

我仔仔已經食了一年,起初效果很好,多了眼神接觸,多了言語,可惜現在仔仔的語言仍停留在鸚鵡學舌階段,唉!已五個月了,很少自發語言,我覺得效果已沒有起初般好,但又不敢停,你仔仔情況如何

我仔有食呀...當時好細,好似1.9歲度啦....不過食左2樽便無食,但確實係食緊期間開始出返d野出黎,當然同時加埋其他 training啦,所以都唔sure邊樣起effect

因我及老師都覺得亞仔開始"發力"所以想比佢再食返.
一年前停了食用, 因唔知乙醯係用咩野提煉, 生產時有否受污染, 另外個樽得間製造商個名及地址, 又冇網址, 好驚係"山寨廠"

你仔幾歲呀?
原帖由 wmlmama 於 10-8-13 22:40 發表
我仔仔已經食了一年,起初效果很好,多了眼神接觸,多了言語,可惜現在仔仔的語言仍停留在鸚鵡學舌階段,唉!已五個月了,很少自發語言,我覺得效果已沒有起初般好,但又不敢停,你仔仔情況如何 ...

我仔仔已三歲半,讀緊基教祥華幼兒中心,我最擔心是怕他有智障,因他智齡只得兩歲,足足慢了年半.

我仔四歲啦, 返緊協康, 老師話佢除玩大肌肉遊戲以外, 對其他野都提唔起興趣, 我係屋企同佢訓練, 佢就懶懶閒, 鬧佢先同你做少少, 一係就一路唱歌一路東張西望, 係度玩野, 挑戰我EQ, 雖然最後都可以完成,  但我比佢激到C晒細胞同食極都唔肥

琴日比佢食返, 明顯跳躍動作多左.

原帖由 wmlmama 於 10-8-17 23:34 發表
我仔仔已三歲半,讀緊基教祥華幼兒中心,我最擔心是怕他有智障,因他智齡只得兩歲,足足慢了年半.

你仔仔講話情況如何呢?智齡與同齡相差多少呢

未見醫生, 我老公估計起碼兩年

原帖由 wmlmama 於 10-8-18 22:14 發表
你仔仔講話情況如何呢?智齡與同齡相差多少呢

醒目開學勳章

我準備等亞囝食哂而家屋企果D就停一排睇下.一年幾前岩岩食果時進步就好似明顯少少,可能人又開始大喇,又或者有多方面既催谷,都唔知有冇關係囉.試過停一輪"蘋果",語言方面就無咁多BB外星話囉,一食返又多左.

真係咁邪
你亞囝幾歲呀?又冇副作用?
我亞仔一食返又由朝跳到黑, 好似好high咁

原帖由 sharon26788 於 10-8-19 18:24 發表
我準備等亞囝食哂而家屋企果D就停一排睇下.一年幾前岩岩食果時進步就好似明顯少少,可能人又開始大喇,又或者有多方面既催谷,都唔知有冇關係囉.試過停一輪"蘋果",語言方面就無咁多BB外星話囉,一食返又多左. ...

你俾幾多仔仔食呢?還有沒有食其他補健食物,我亦有給仔仔食魚油,食螺旋藻及打B12針.所以都唔知邊樣最好,又唔敢停.

醒目開學勳章

我囝六歲,除左成日口唔停,其他所謂副作用好似就無乜.

我都有俾亞囝食V字頭果隻魚油,螺旋藻就停左一排喇,因為之前係買萬寧果隻,後來聽講唔係太適合咁細既小朋友食喎,我囝係成粒吞架,怕佢消化唔哂,所以停左.

"乙醯肉鹼"及"蘋果提純" 發表回覆

請問您們的"乙醯肉鹼""蘋果提純""螺旋藻""b12針"係咪全都在Dr. Ku度買?

醒目開學勳章

我囝囝無用B12針,除左螺旋藻,其他兩樣都係佢果度買.

B12針是在診所買,

我個仔暫時一日一次, 一次各一匙.
另外食緊魚油, 麥盧卡蜂蜜.
螺旋藻買左冇食, 唔知有咩野作用.
打B12針有咩用呢?邊度有得打?食B12又可以嗎?

原帖由 wmlmama 於 10-8-19 22:24 發表
你俾幾多仔仔食呢?還有沒有食其他補健食物,我亦有給仔仔食魚油,食螺旋藻及打B12針.所以都唔知邊樣最好,又唔敢停.

幾錢支?有半野用?

原帖由 wmlmama 於 10-8-20 22:56 發表
B12針是在診所買,

乙醯肉鹼你地食咩brand
有冇人網上訂過??開始時,你地點用法??一日一粒定一日半粒??