用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 有無保母車大圍到多實街介紹?
go

有無保母車大圍到多實街介紹?

各位,今年校車無左呢條線,請問有無保母車大圍到多實街介紹?

原帖由 jcryan 於 10-6-26 09:45 發表
各位,今年校車無左呢條線,請問有無保母車大圍到多實街介紹?

pm左資料比你.
我都等緊保母車回覆.希望有好消息.

保母車叔叔仲未覆,仲有無小朋友係大圍坐保母車返學架?

原帖由 iamjackie 於 10-6-26 14:35 發表

pm左資料比你.
我都等緊保母車回覆.希望有好消息.

上星期收到鄺叔叔電話 , 話可以載埋我個囝 , 真係鬆咗一口氣 !

鄺叔叔同我講 , 到我個站會最遲上車 , 最遲落車 , 會公平d , 希望囝囝唔會放學上校車時眼瞓啦 .
亨仔自己 blog :
http://hk.myblog.yahoo.com/chanaggie/
有空請來逛逛喔 !

Hi, 真係好,多個小朋友坐車,不過仲未知時間係點。

原帖由 亨仔媽咪 於 10-7-23 18:07 發表
上星期收到鄺叔叔電話 , 話可以載埋我個囝 , 真係鬆咗一口氣 !

鄺叔叔同我講 , 到我個站會最遲上車 , 最遲落車 , 會公平d , 希望囝囝唔會放學上校車時眼瞓啦 . ...

請問可以點搵保母車d資料架?

你係未都係大圍呀?如果係我PM資料你啦!

原帖由 profandy 於 10-7-31 12:19 發表
請問可以點搵保母車d資料架? mouth:" />

jcryan ,

鄺叔叔話會有1個小朋友坐佢車嘅住我對面個屋苑 (聚龍居)  , 我住瑞峰 , 唔知係唔係你呢 ?
原帖由 jcryan 於 10-7-26 21:03 發表
Hi, 真係好,多個小朋友坐車,不過仲未知時間係點。
亨仔自己 blog :
http://hk.myblog.yahoo.com/chanaggie/
有空請來逛逛喔 !

Hi 亨仔媽咪

係呀,我地係聚龍居站,應該仲有多一個小朋友添架。

原帖由 亨仔媽咪 於 10-9-1 02:20 發表
jcryan ,

鄺叔叔話會有1個小朋友坐佢車嘅住我對面個屋苑 (聚龍居)  , 我住瑞峰 , 唔知係唔係你呢 ?

hehe , 真係好 , 可以有個照應 !

亨仔讀 K1G , 你小朋友呢?

原帖由 jcryan 於 10-9-1 14:51 發表
Hi 亨仔媽咪

亨仔自己 blog :
有空請來逛逛喔 !

係呀!就係我.我個女叫穎桐,K3P. 10Sep 先正式返學.所以要10先見到你地啦....

原帖由 jcryan 於 10-9-1 14:51 發表
Hi 亨仔媽咪

Hello , 穎桐 , 我地住得咁近 , 有機會可以約出嚟玩 , 交流下 , 等坐校車時無咁驚啊 .

原帖由 iamjackie 於 10-9-1 20:48 發表
係呀!就係我.我個女叫穎桐,K3P. 10Sep 先正式返學.所以要10先見到你地啦....
亨仔自己 blog :
有空請來逛逛喔 !

Hello  亨仔媽咪 & iamjackie

我地係1D,都有個穎字,叫正穎,到時見。

原帖由 iamjackie 於 10-9-1 20:48 發表

jcryan , iamjackie :

我e+ 15/16 , 好唔好比亨仔淨係坐校車返學 , 放學就自己揸車接 ....

因為亨仔係喊包  , 好驚佢放學喊到攰晒....

但老公又唔讚成 , 想個囝習慣下喎.....
亨仔自己 blog :
有空請來逛逛喔 !

我係working mami, 所以平時唔可以一齊玩.不過穎桐就可以.等佢地小朋友約左.姐姐可以帶佢去.佢桐桐好多時都話有小朋友約佢去玩.

享仔媽咪,放學需然車程係長,不過佢地坐車好開心.坐保母車係最遲放學,所以我估冇一個鐘咁耐.你可以比佢試一段時間,睇下 ok or not.佢地冇daddy n mami 係度.會好唔同.遲d有大姐姐桐桐倍可能冇咁悶.
原帖由 亨仔媽咪 於 10-9-2 19:06 發表

我e+ 15/16 , 好唔好比亨仔淨係坐校車返學 , 放學就自己揸車接 ....

但老公又唔讚成 , 想個囝習慣下喎..... ...

醒目開學勳章

Hello all,

I want to ask if the 保母車 go to Kent Road too?
I am thinking of letting my son to take 保母車 to school.
I live in Parc Royale too.

Lollypop ,

鄺叔叔架車兩個校舍都要去嫁 , 不過唔知仲有無位呢 ?
你小朋友今年讀 K1 嗎 ? 讀那一班 ?

iamjackie ,

聽咗你有經驗咁講 , 我放心咗d喇 , 都係時候要放手比亨仔試下 .

原帖由 Lollypop 於 10-9-3 15:42 發表
Hello all,

I want to ask if the 保母車 go to Kent Road too?
I am thinking of letting my son to take 保母車 to school.
I live in Parc Royale too.
亨仔自己 blog :
有空請來逛逛喔 !

已經知道有4個KV 小朋友住得咁近 , 我開個新 Topic 喺果邊傾吖 !
亨仔自己 blog :
有空請來逛逛喔 !

亨仔媽咪

唔洗驚,小朋友好快適應,習慣下就唔會喊。

原帖由 亨仔媽咪 於 10-9-2 19:06 發表

但老公又唔讚成 , 想個囝習慣下喎..... ...

醒目開學勳章

hello all,
我想問鄺叔叔架車仲有無位呀?如果有, 可以PM資料給我 嗎?
thanks!

亨仔媽咪,
我仔仔今年都係讀 K1(F) , but in Kent Road .