用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學(幼稚園部) 校巴落車後係咪要小朋友自己一個人上樓梯入課室? ...
go

校巴落車後係咪要小朋友自己一個人上樓梯入課室? [複製鏈接]

請問返學時搭校巴落車後係咪要小朋友自己一個人上樓梯入課室?
如果係咁, 放學係咪又要自己落樓梯, 無大人陪呢?
   0    0    0    1

放心啦!我地D小朋友好叻架!會有校車姨姨陪,樓梯會有工友、職員或老師睇住。

原帖由 davywm 於 10-9-3 14:17 發表
請問返學時搭校巴落車後係咪要小朋友自己一個人上樓梯入課室?
如果係咁, 放學係咪又要自己落樓梯, 無大人陪呢?

培幼的小朋友係要自己上樓梯, 所以老師曾打趣說過培幼TRAIN 出來的小朋友大肌肉發展都好o的. 唔駛擔心, 樓層之間有姨姨睇住. 其實唔只坐校車, 舊年因為豬流感關係, 小朋友就算是家長帶, 都是在玻璃門跟爸媽道別, 然後自己行樓梯的, 老師在樓層當值, 沒有太大的問題

其實阿仔行樓梯都好叻(佢自己認為), 所以成日都懶叻行得好快,結果咪跌親,撞親,卟親......

請問家長送返學可以送到課室門口?
返學自己送, 放學先坐校車得唔得?
放學一樣係小朋友自己落樓去門口上校車?

原帖由 07mama 於 10-10-28 11:12 發表
請問家長送返學可以送到課室門口?
返學自己送, 放學先坐校車得唔得?
放學一樣係小朋友自己落樓去門口上校車?

最初可以帶到上課室
10月開始只可以帶到樓下門口
小朋友自己拎體溫表比老師睇完 自己上樓梯
校車果方面等其他家長答你
‹ 上一主題|下一主題