用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖瑪利學校 歡迎2010-1A班家長分享
go

歡迎2010-1A班家長分享

希望在這裏分享小朋友在學校的生活

Carrie's mum here.
原帖由 carollpc 於 10-9-1 16:12 發表
希望在這裏分享小朋友在學校的生活

回覆 1# karen55407 的文章

I am Abbie's mum

I'm Sally's Mum.  Nice to meet you.

你們好!
通告講我們明天只需帶7-9 堂課本和美勞工具,但是其他班要齊1-9 堂的書 wor.

每一班老師的要求都有D不同的.

原帖由 Princeknight 於 10-9-2 13:00 發表
你們好!
通告講我們明天只需帶7-9 堂課本和美勞工具,但是其他班要齊1-9 堂的書 wor.

Nice to meet you all,

My daughter is in 1A, too!

parentslove

Dear all,

Please check pm!

parentslove

妳地打算幫小朋友報什麽課外活動?

我打算唔報,因為呀女已經fully booking.
原帖由 carollpc 於 10-9-3 10:53 發表
妳地打算幫小朋友報什麽課外活動?

阿女話想學小提琴

請問今天通告寫  "查看英文科 memo for Pr.1,6/9 交部分課本" 是什麼意思?

Bring English Listening Skills 2A & 2B on 6/9

原帖由 Princeknight 於 10-9-3 21:41 發表
請問今天通告寫  "查看英文科 memo for Pr.1,6/9 交部分課本" 是什麼意思?

回覆 1# carollpc 的文章

Thank you Carollpc

綱頁上已顯示有中文加一班,唔知呀女有無份讀?

聴說有專人補習中文, 間學校都唔錯,  唔使出外補習.
BTW, 有三本英文書 - Longman Wellcome to English, Pre-Task Language Practice and Grammar Practice, 咁英文堂應該bring which one.

原帖由 karen55407 於 10-9-6 16:36 發表
綱頁上已顯示有中文加一班,唔知呀女有無份讀?

佢話十月份先帶呢三本嘅2A冊,到時睇佢有無講,唔講就唯有帶晒啦!
原帖由 carollpc 於 10-9-6 21:39 發表
聴說有專人補習中文, 間學校都唔錯,  唔使出外補習.
BTW, 有三本英文書 - Longman Wellcome to English, Pre-Task Language Practice and Grammar Practice, 咁英文堂應該bring which one.

...

How about this month ? Bring which book?

今日送亞女返學, 見佢自己carry 個大書包行入學校時, 覺得她大了很多 !!

原帖由 karen55407 於 10-9-7 08:41 發表
佢話十月份先帶呢三本嘅2A冊,到時睇佢有無講,唔講就唯有帶晒啦!

唔使帶喇!之前交咗Listening
原帖由 carollpc 於 10-9-7 11:20 發表
How about this month ? Bring which book?

今日送亞女返學, 見佢自己carry 個大書包行入學校時, 覺得她大了很多 !!

好彩有您幫忙.  Thanks a lot.

原帖由 karen55407 於 10-9-7 12:33 發表
唔使帶喇!之前交咗Listening