用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 10-11 IK2F 同學仔入黎啦~~
go

10-11 IK2F 同學仔入黎啦~~

HI, ALL IK2F Classmate,

Nice to meet you all, my daughter is come from IK1H Natalie, ^^

原帖由 chuchu_ 於 10-7-9 17:24 發表
HI, ALL IK2F Classmate,

Nice to meet you all, my daughter is come from IK1H Natalie, ^^

Ivan Ng says Hi to everybody.
Next year he will join the PTH Speech Team.

Hi 大家好!  我係 IK1(H) (09/10) 的 Joshua Ho's mame.  Joshua 會參與合唱團...多多指教

Hi All,

Harminee from IK1(H) will join IK2(F) and PTH speech team in the coming school term.

Cheers.

Are there any documents we should read or sign before Sept 1?
Will we receive any letters telling us when and how
to go to school on Sept 1?

In this summer, my son Ivan learns swimming and joins a choir. Later, he may learn more about music and piano.

HI, All

我地班今年total:25人呀, 唔知有幾多同學仔會上bk 呢ccccc
好緊張呀, 就快開學了, 唔知Natalie會唔會適應呢, 希望佢訓午覺時唔會攪住大家嘈哼哼啦~~大家開左學會唔會幫阿仔阿囡報興趣班呢?or 會比佢地訓足午覺呢, 聽聞9月13日開始上興趣班啦wow~~
I wish all child can "enjoy" the school life this year YEAH~

natalie ma,

好似入左校隊已有2日要返架啦, 剩返3日可返興趣班, 要睇下佢地午睡如何先.
原帖由 chuchu_ 於 10-8-29 13:50 發表
HI, All

我地班今年total:25人呀, 唔知有幾多同學仔會上bk 呢ccccc
好緊張呀, 就快開學了, 唔知Natalie會唔會適應呢, 希望佢訓午覺時唔會攪住大家嘈哼哼啦~~大家開左學會唔會幫阿仔阿囡報興趣班呢?or 會比佢地訓足 ...

問左miss chan話興趣班start from 20-sep呀, 係呀我校隊都係兩日呀, so睇定d 佢肯唔肯午睡先好d, natalie尋日我接放學時miss chan話佢終於肯乖乖午睡, 但唔豬係咪訓得好舒服 ,起床後就賴vv 啦~~ 希望佢快d 適應到啦~~

原帖由 basicjanny 於 10-9-2 12:25 發表
natalie ma,

好似入左校隊已有2日要返架啦, 剩返3日可返興趣班, 要睇下佢地午睡如何先.

賴vv? 又訓得真係幾舒服下bor

你會唔會報足3日+2日校隊呀?
我仲係心思思, 唔知佢地慣唔慣呢?

原帖由 chuchu_ 於 10-9-3 14:14 發表
問左miss chan話興趣班start from 20-sep呀, 係呀我校隊都係兩日呀, so睇定d 佢肯唔肯午睡先好d, natalie尋日我接放學時miss chan話佢終於肯乖乖午睡, 但唔豬係咪訓得好舒服 ,起床後就賴vv 啦~~ 希望佢快d 適應到啦~ ...

jacob ma,

你報左 sat 個個未呀 ??

我今日報左啦, 唔 g 報唔報到呢 ??  平日我地未有 3 日 free 既, 我都報埋 lur !

今日開左幾張積, 都 $ 3600 啦 ..... 真係跟本本 ma 講眼要睇得快, 票要開得快先得

原帖由 basicjanny 於 10-9-4 11:42 發表

失敗呀~~小b尋日又賴vv了,希望快d 有改善,唉,miss chan打黎話隻囡係佢入課室時無訓到教,但佢急v都唔出聲,so 賴了呀,真頭痕, 返四日賴兩日,真係破哂記錄呀,我同miss chan話不如我報足咁多日興趣班咪唔會賴vv囉. hahahahhahahahah, 但我都會報足, 但手頭上無哂支票等佢send 黎中, so無得交呀, 希望唔好full哂啦, 
我諗住學mon (三字經or 故事班or 童話之旅),tue(體操<~~阿囡點哂名要學,本想報ballet考級班架,約左cash和natalie有個約會,睇怕要放cash飛機了,因今早我再問佢,佢話要返打筋斗),wed(校隊),thur(校隊),fri(跆拳道<~~又一阿囡點名要學,話說前掛睇到tvb某個兒童節目,有小朋友打功夫,佢巳經講話要學),so我會報足五日,因問過miss chan話佢係就算唔教豬都ok既小朋友之一wow, 咁你呢?

原帖由 basicjanny 於 10-9-4 11:42 發表

Cash MA,

我手上無哂支票呀,so個$3xxx暫時袋袋平安幾日啦,hahahaha

原帖由 chickenwing2006 於 10-9-7 01:36 發表
jacob ma,

我今日報左啦, 唔 g 報唔報到呢 ??  平日我地未有 3 日 free 既, 我都報埋 lur !

今日開左幾張積, 都 $ 3600 啦 ..... 真係跟本本 ma 講眼要睇得快, 票要開得快先得

...

Lunch and nap

Ivan dislikes the lunch and the nap at school a lot!
He said the teachers asked them to eat fast. But he said he could eat all food and sleep every day.

In Giraffe group, there are:
Ivan, Isabel, James, Emma, Boyle, Dorothy.

In Panda group, there are:
Calvin, Natalie, Samora ...

In Bunny group: there are:
Ryan, Rebehak, Jacob, Haminee, Long Long ...

In Elephant group, there are:
Queenie, Pin Pin, Joshua ...

hebe ma,

我都報左sat呀, 唔知收唔收呢?

平日除左2日校隊, 我只係加多左星期四電子琴, 想佢休息多d, 遲d再慢慢加.
原帖由 chickenwing2006 於 10-9-7 01:36 發表
jacob ma,

...

haha...natalie多賴vv了

jacob同我講, natalie轉左來rabbit group呀.
原帖由 chuchu_ 於 10-9-7 09:19 發表
失敗呀~~小b尋日又賴vv了,希望快d 有改善,唉,miss chan打黎話隻囡係佢入課室時無訓到教,但佢急v都唔出聲,so 賴了呀,真頭痕, 返四日賴兩日,真係破哂記錄呀,我同miss chan話不如我報足咁多日興趣班咪唔會賴vv囉. hahah ...

jacob ma,

係呀,  sat 個度唔 g 幾時有答案呢 ??

你地全日番興趣班即係扣左 lunch 同 nap 真係慢慢先加啦, 9 月 1 日開學先習慣左 nap , 唔好一下子又無哂麻 !

我囡而家日日都瞓到 9:30 , 10:30 先起身架 .... 真係瞓足 12 個鐘都得 .... 安慰自己入唔到全日都可能係好樹呀 !

原帖由 basicjanny 於 10-9-10 23:50 發表
hebe ma,

我都報左sat呀, 唔知收唔收呢?

平日除左2日校隊, 我只係加多左星期四電子琴, 想佢休息多d, 遲d再慢慢加.

hi, Jacob MA,

上個week 阿叻都無take nap,點解我豬,因為我幫佢紥hair 既hair 一d 都無亂到同變樣(因我紥的有少少花款hahaha), 我唔豬係咪因為佢怕再賴vv唔敢訓, 但我問佢佢又話課室太嘈, 都唔知邊樣,我要同misschan多多了解一下
係wow. 返左幾日學, 佢就change 左去rabbit group呀, 佢話同jacbo 一group,佢勁開心haha,但sofar 我見個囡都好like返學同埋係enjoy既,因為miss chan話阿叻可以唔駛takenap,so我幫佢補哂咁多日興趣班cccc,但sat 我就無補了,因佢本身要返合唱團(街外)

原帖由 basicjanny 於 10-9-10 23:52 發表
haha...natalie多賴vv了

jacob同我講, natalie轉左來rabbit group呀.

HI, Ivan Ma,

Natalie likes the lunch at school and she said she can finished all the food and can eat fast everytime(because she like eat HEHE), but the nap time,she also dislikes,becasue at the last fews days, she vv at school after nap -,- and she didn't have nap time at home before, so i will let her to join the interesting course on mon to fri at the end of sep

原帖由 inkn 於 10-9-10 16:47 發表
Ivan dislikes the lunch and the nap at school a lot!
He said the teachers asked them to eat fast. But he said he could eat all food and sleep every day.

In Giraffe group, there are:
Ivan, Isabel, Jam ...

但係佢唔訓, 大家都訓住, 佢坐係度做咩呀? 放學返來咩好累lor.
之前jacob都話好吵訓唔到, 依架都ok可以訓到.

係lor, 點解咁快換組架? 不過jacob都話好開心natalie同佢一組.
原帖由 chuchu_ 於 10-9-13 13:02 發表
hi, Jacob MA,

上個week 阿叻都無take nap,點解我豬,因為我幫佢紥hair 既hair 一d 都無亂到同變樣(因我紥的有少少花款hahaha), 我唔豬係咪因為佢怕再賴vv唔敢訓, 但我問佢佢又話課室太嘈, 都唔知邊樣,我要同misscha ...