用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 佛教金麗幼稚園 今年10月29號派表啦,有冇人去"瞓街"呀?? ...
go

今年10月29號派表啦,有冇人去"瞓街"呀?? [複製鏈接]

頭先問咗啦,29號派表,30號in,有冇人會去"瞓街"呀??
   0    0    0    0

我都想訓,不過唔知幾點開始訓好....

原帖由 chelchel0126 於 10-9-27 13:23 發表
頭先問咗啦,29號派表,30號in,有冇人會去"瞓街"呀?? [/quote]

原帖由 purplema 於 10-9-27 23:25 發表

原帖由 chelchel0126 於 10-9-27 13:23 發表 http://forum.edu-kingdom.com/images/common/back.gif
頭先問咗啦,29號派表,30號in,有冇人會去"瞓街"呀??:jo ...

睇之前D人講,要早幾日架
我唸住27號就去瞓啦
不過都要睇老公放到幾時,,

hihi~我之前都訓過街, 俾d提意你!!!如果你29號派表, 其實你28號早上大約8點到去, 都可能排到20位左右~~
要睇你係咪一定要上午班喇, 如果係就一定要早d~~我果年好似排到3x-4x號+我囡囡係細b, 收左我下午班...當時好唔開心, 但囡囡讀左2年, 原來下午班好ok~因為d時間就到學校興趣班架, 到時你入到金麗, 就會明白點解我咁講~~
如想入下午班架媽咪, 就可以28號晚, 食完個飯先去排都未遲~(最好就搵時間去睇睇門口情況多唔多人黎決定喇)
以上為個人意思, 年年都唔同, 最好就27號開始行下學校門口, 睇下情況而定喇~~
祝大家好運~~成為金麗一份子~~

原帖由 chelchel0126 於 10-9-28 01:50 發表

睇之前D人講,要早幾日架
我唸住27號就去瞓啦
不過都要睇老公放到幾時,,

原帖由 爆炸人 於 10-9-28 09:34 發表
hihi~我之前都訓過街, 俾d提意你!!!如果你29號派表, 其實你28號早上大約8點到去, 都可能排到20位左右~~
要睇你係咪一定要上午班喇, 如果係就一定要早d~~我果年好似排到3x-4x號+我囡囡係細b, 收左我下午班...當時好唔 ...

你好呀爆炸人,我地之前都傾過架,你記唔記得有個媽咪話要去公厠化妝呀??咪我low
其實我下上午都冇咩所謂,最緊要係入到low,唸住早d去,比多d誠意,等人地好感d咋
想問一下你呢,我住油塘架,好似唔多見金麗嘅校服仔喺呢頭出沒,係咪唔多油塘人讀呢間呢???
另外,如果mtr上黎,點行呢??
謝謝^^

我當然記得喇~~hehe, 認得你張相喇~~
油塘多唔多人上黎讀我就真係唔知, 因為我都係返工~~
嫲嫲帶囡囡返學, 佢話有3-4個媽咪好勁架~~係上環...過海地方住, 去到藍田金麗讀...佢地由小朋友入學校, 就坐係公園等佢地放學, 因為住得遠~~走又走唔到~校車又唔到~
如果油塘上黎, 行好遠架, 應該係坐小巴...幾號就唔記得, 我只係記得有2架, 一架係油塘開, 一架係三家村開出, 在康雅苑下車, 行入去就到~(好似24號定27號綠色小巴)
我估油塘都有人讀掛, 坐校車喇可能~~
我估計, 真係唔駛2日前去排....如果接受下午班, 就一定唔駛咁早去~~排得前, 多數只係想入上午班~~
不過你信我, 有時間的話, 下午班真係好d~~由其你呢d, 住得唔近, 要坐車.到時有興趣班, 如果你俾小朋友學的話, 下午班時間, 就可以一次過(早1小時或遲1小時接送).
但上午班的話, 你要先接佢放學, 等1小時后返去或等下午班放學后返去)總知就一定要接送2次回校~~要坐車的話, 你到時會好唔方便~~

原帖由 chelchel0126 於 10-9-28 16:15 發表

你好呀爆炸人,我地之前都傾過架,你記唔記得有個媽咪話要去公厠化妝呀??咪我low
其實我下上午都冇咩所謂,最緊要係入到low,唸住早d去,比多d誠意,等人地好感d咋
想問一下你呢,我住油塘架,好似唔多見金麗嘅校服仔喺呢頭 ...

醒目開學勳章

想問下興趣班係咪K1已經會有呢?

係呀, 但係k1得2樣野學. 我個囡囡k1就抽唔到佢喇!!

原帖由 meowli 於 10-9-30 15:11 發表
想問下興趣班係咪K1已經會有呢?

原帖由 爆炸人 於 10-10-2 10:12 發表
係呀, 但係k1得2樣野學. 我個囡囡k1就抽唔到佢喇!!

我都唔唸咁多啦,上又好,下又好,收到就最好

咁又真, 有時間又有心讀呢間學校, 收到已經好開心喇~

原帖由 chelchel0126 於 10-10-3 02:03 發表

我都唔唸咁多啦,上又好,下又好,收到就最好

唔知有冇人知道,所謂排通霄,係真係要排足全程(即係排隊個人唔可以離開,要有人霸住個位),還是攞"木登"仔霸位已經可以?

Thanks!

原帖由 爆炸人 於 10-10-4 10:42 發表

我開頭都諗住想讀上午班, 但係聽到你地講, 想問清楚係咪興趣班全部都o係下午架?

我仲諗住真係要去瞓街添~

[quote]原帖由 louiseter 於 10-10-4 12:30 發表
唔知有冇人知道,所謂排通霄,係真係要排足全程(即係排隊個人唔可以離開,要有人霸住個位),還是攞"木登"仔霸位已經可以?

Thanks!

[/quot

但我好驚大地會坐咗我張"鄧"仔呀

原帖由 stefi 於 10-10-4 18:12 發表
我仲諗住真係要去瞓街添~

我都會早一or兩日去呀........

當年, 我本人係真正訓街~~有看更會不定時睇下櫈仔主人在不在~~如果佢行過2次都無人應, 佢會抽出櫈仔去掉~~當然喇~如你想去下廁所, 買個飯盒..行開一陣, 你左右隔離都會幫你話你行開下~~(如果長時間行開, 左右隔離都會開聲喇)!!

興趣班一定係下午開始喇!!hehe, 就算有班在上午班返學前上, 哈哈~我估小朋友都無可能咁早起到身喇~
講多次喇~~興趣班係會在下午班返學前或下午班放學后開始. 簡單講, 如下午班學生, 即早1小時或遲1小時接送小朋友就可以. 但上午班的就要行4轉了~~

原帖由 爆炸人 於 10-10-5 09:32 發表
當年, 我本人係真正訓街~~有看更會不定時睇下櫈仔主人在不在~~如果佢行過2次都無人應, 佢會抽出櫈仔去掉~~當然喇~如你想去下廁所, 買個飯盒..行開一陣, 你左右隔離都會幫你話你行開下~~(如果長時間行開, 左右隔離都 ...

爆炸人,
你果時去瞓左幾日街呀?

原帖由 chelchel0126 於 10-10-4 22:46 發表
[quote]原帖由 louiseter 於 10-10-4 12:30 發表
唔知有冇人知道,所謂排通霄,係真係要排足全程(即係排隊個人唔可以離開,要有人霸住個位),還是攞"木登"仔霸位已經可以 ...

我會o係張櫈度寫住名, 費事俾人坐錯~

原帖由 爆炸人 於 10-10-5 09:32 發表
當年, 我本人係真正訓街~~有看更會不定時睇下櫈仔主人在不在~~如果佢行過2次都無人應, 佢會抽出櫈仔去掉~~當然喇~如你想去下廁所, 買個飯盒..行開一陣, 你左右隔離都會幫你話你行開下~~(如果長時間行開, 左右隔離都 ...

嘩,好pro呀

原帖由 爆炸人 於 10-10-4 10:42 發表

你嗰陣考咗d咩呀??
‹ 上一主題|下一主題