用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 播道取錄信
go

播道取錄信 [複製鏈接]

今早收到了!27-Oct前回覆。
   0    0    0    0

好羨慕你呀~

我信箱無信呀.....唔知係咪代表唔收呢

恭禧你, 但唔係11月3日先開始出信通知咩?

醒目開學勳章 王國長老

congrats
原帖由 FeiSeeNai 於 10-10-21 01:13 PM 發表

醒目開學勳章

唔係10月尾先出信咩??

恭喜晒呀!  

唔係仲有一log未in既咩﹖
樓主小朋友一定係超強表現,勁

congrats to 樓主!

我都記得舊年又係有一log未in前幾日, 有人開始收offer.  記得舊年係offer letter有好幾批發出.  未收信既仲有好多日等.

下年申請者, 記得選第一日in啦!

原帖由 aryee 於 10-10-21 14:05 發表
唔係仲有一log未in既咩﹖
樓主小朋友一定係超強表現,勁
~easybring~

醒目開學勳章

吓,我囡囡23號先interview,
咁係咪代表都決定晒,去都是作秀
再加上星期六打風,差不多退至30號
都沒有機會啦

原帖由 FeiSeeNai 於 10-10-21 13:13 發表

估計係第一批信唔多, 隔幾日又寄一批, 如果有人27/10唔register, 佢地再出另一批信....直至full.  所以第二日interview既, 都有機會.  播道也曾是我心儀學校.

家長個part答好d, 了解下學校.  加油!

原帖由 ziyi 於 10-10-21 14:24 發表
吓,我囡囡23號先interview,
咁係咪代表都決定晒,去都是作秀
再加上星期六打風,差不多退至30號
都沒有機會啦
~easybring~

咁都得??? 明明封 interview letter 寫 2 Nov 公佈 result 架喎, 23/10 果批都未 in, 就出 offer, 好吾 fair 喎!

多謝大家。可能因我住得近(TKO),郵差叔叔又早派信(上午),所以收到先。希望大家都好快有好消息。

播道問家長的一條問題就係...如果其他學校加播道都收,點選擇....睇得出學校係想收有誠意既家長......如果因為int其他學校而遲去int .......其實改得23號int或者主動提出23號int....都知咩事,我覺得學校會take into account ..... 都係我估咋....

anyway, int左先....int左都仲會有機會...唔int一定無,努力~

封面試信上其實是寫著"on or before 2 Nov"出結果。

agree.  佢地收既一定要好like間學校. 當年, 我答得唔夠誠意, 心裡想著另一間學校.

原帖由 gegemok 於 10-10-21 14:44 發表
播道問家長的一條問題就係...如果其他學校加播道都收,點選擇....睇得出學校係想收有誠意既家長......如果因為int其他學校而遲去int .......其實改得23號int或者主動提出23號int....都知咩事,我覺得學校會take into a ...
~easybring~

恭喜! 我信箱都無信呀! 希望第二批有啦...!
:cry: :cry: :cry:

信上寫明...2/11前收到通知~

醒目開學勳章

講真,我又唔係嬲學校
但面對如此,好大機會23號要推到30號
面試完到出信得3天,中間還有星期日,加上正常上課
等於沒有時間啦
只能說天意弄人,或者神安排了更好的
但如果學校都唔怕煩,我都會照帶囡囡去見的

原帖由 easybring 於 10-10-21 14:33 發表
估計係第一批信唔多, 隔幾日又寄一批, 如果有人27/10唔register, 佢地再出另一批信....直至full.  所以第二日interview既, 都有機會.  播道也曾是我心儀學校.

家長個part答好d, 了解下學校.  加油!

...

想問一問 .... 播道是否到現在沒有派出reject letter, 換句話說, 我現在只會:

1. 收到 acceptance letter, or,
2. 收唔到信

因為我現在實在不能承受再多一封reject letter啦!!

原帖由 2LittleMonkey 於 10-10-21 15:27 發表
想問一問 .... 播道是否到現在沒有派出reject letter, 換句話說, 我現在只會:

1. 收到 acceptance letter, or,
2. 收唔到信

因為我現在實在不能承受再多一封reject letter啦!! ...

我估reject letter會在最後一lot既2/11前寄出....始終有可能有人唔register會free番d位出來.....

表示誠意, 當然要盡全力.  一定會有好學校收的.  

原帖由 ziyi 於 10-10-21 15:26 發表
講真,我又唔係嬲學校
但面對如此,好大機會23號要推到30號
面試完到出信得3天,中間還有星期日,加上正常上課
等於沒有時間啦
只能說天意弄人,或者神安排了更好的
但如果學校都唔怕煩,我都會照帶囡囡去見的

...
~easybring~
‹ 上一主題|下一主題