用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到藍田啟思取錄信
go

收到藍田啟思取錄信

收到藍田啟思取錄信, 學費會加到 $3380,
不過我揀 pm class, 佢收我 am class.

真係好快喎.我都係上星期六先.in...

不過我估我機會好細...

另外.. 佢地都唔知係唔係亂黎.

我去..kln tong creative in. 佢問我考唔考慮 pm class.  我答佢唔考慮. 但佢寄封信黎話收我個女讀..pm class...  玩野~

幾時要交留位費? 同幾錢留位費? 有無net teacher?

原帖由 moominfloren 於 10-10-25 16:33 發表
收到藍田啟思取錄信, 學費會加到 $3380,
不過我揀 pm class, 佢收我 am class.

We choose am class but they offer pm class.

我剛剛都收到信了. 佢地收咗我個B入PM CLASS. 但我想入AM CLASS 多D. 因為我覺得時間好用D.
其實附近幾間幼稚園我都有報(THINK, CREATIVE, CANNAN, LINGLIANG). 如果全部都收, 妳們會最想入邊間呢?

我都係收左PM CLASS,我想要AM!聽日打去問下有無機會轉到.

如果間間都收,咁就唔讀啟思,因為課程真係比較淺,除非想入啟思小.唔係都擔心佢銜接唔到.

原帖由 爽媽 於 10-10-25 18:48 發表
我剛剛都收到信了. 佢地收咗我個B入PM CLASS. 但我想入AM CLASS 多D. 因為我覺得時間好用D.
其實附近幾間幼稚園我都有報(THINK, CREATIVE, CANNAN, LINGLIANG). 如果全部都收, 妳們會最想入邊間呢? ...

我會揀迦南多 d, 因為如果直上 k1-k3, d 程度對小學銜接好 d, 同埋學費平 d.......

原帖由 marcus_bb 於 10-10-25 18:55 發表
我都係收左PM CLASS,我想要AM!聽日打去問下有無機會轉到.

如果間間都收,咁就唔讀啟思,因為課程真係比較淺,除非想入啟思小.唔係都擔心佢銜接唔到.

我都聽人講啟思程度較淺.....
今日打去問 am 轉 pm, 佢都要 call back

ps. 啟思幼稚園應該係上啟基學校, 唔係啟思小學.......

原帖由 snow228 於 10-10-25 16:49 發表
幾時要交留位費? 同幾錢留位費? 有無net teacher?

我未睇到封信, 應該係 1/11 - 6/11 交 $660
net teacher 唔肯定.....

回覆 1# moominfloren 的文章

我都PREFER CANNAN 多過CREATIVE。 我個B今個星期會IN CANNAN。 希望都收佢啦。 
妳們對THINK又点睇呢?有D人就話佢半紅不黑唔係真係咁好。 但個FEE又咁貴。 但如果唔考慮錢E個問題, 妳地會會揀THINK呢?

原帖由 爽媽 於 10-10-25 19:08 發表
我都PREFER CANNAN 多過CREATIVE。 我個B今個星期會IN CANNAN。 希望都收佢啦。 
妳們對THINK又点睇呢?有D人就話佢半紅不黑唔係真係咁好。 但個FEE又咁貴。 但如果唔考慮錢E個問題, 妳地會會揀THINK呢? ...

我冇報 think, 因為 pn 班唔想俾咁多學費.  
我都係星期六 in cannan, 10:30am
不過都要交留位費俾啟思先, 因為 cannan 都應該 6/11 前未有 results.

我囡都收咗, am class ^_^

其實啟思好唔好嫁?如果比較學之園和德寶,點睇呢?

我阿仔都收左PM class, 但我揀AM class.
如果全部都收 CANNAN or LINGLIANG都ok

My son being accepted AM class.

Rubyhoward, it is difficult to compare Creative with Learning Habitat and Deborath. Creative got govt subsidies but not the other two. They offer different things to kids.

我到收到信..收了AM class 啓思課程是否很淺?

AM class

My bb is small B (Sep-09), we got PM offer....but we want to change it to AM.

Any other small B got the offer too?

Angine, but for nursary should be the same, no gov't subsidy. Will only consider 1 year first as there are more choices for K1.

THINK 係無學劵的..

我今日都收到信, 我原本IN時揀K1, 但老師話佢太BB要讀PN就多數收, 因為哥哥係度讀緊K1, 點知好意外地收佢讀K1-AM CLASS, 開心死