用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基慧小學(馬灣) 新校長與前關校長的分別
go

新校長與前關校長的分別 [複製鏈接]

咁點解以前安排到, 而家反而安排到呢?我覺得LOR返當日日功課起碼可以讓小朋友跟返進學習進度, 你知而家D書教得幾快架啦, 唔同佢打定底返到去都唔知老師教緊乜!

我希望學校有任何變動之前都盡早通知家長, 一D正式通告都無靠小朋友口述, 我地呢D在職媽媽都唔知學校生咩事。我囡囡舊年用的頭飾今年通通都不能用, 實在有點浪費。
原帖由 tramtram 於 10-11-17 17:09 發表
各位

同副校溝通過, 日後, 學生講假一天, 唔建議取功課, 原因背後原來有很多工序, 令同班同學/校務處姐姐/校車EE/司機都帶來額外工作, 我地家長/同學仔都唔使擔心要第2天, 趕回做返功課, 因老師有了共識, 可以每天 ...

家長須知入面都只係話可以戴藍黑(白?)色頭飾,都無規定size, 今年開始大小小既頭飾都唔可以用!

以前放假就7-8樣功課, 而家平日都7-8樣!上星期放假成十幾樣, 其實只係放多一日假, 都唔可以俾小朋友抖下!似乎想放假同小朋友出去玩下都唔可以, 去玩都要掛住d功課。

之前口頭又話淨係可以著有雙紅間灰襪, 但前幾日既通告又淨係話要著灰襪, 又無要求一定有紅間, 咁即係點呀,我都好亂呀!
原帖由 Gabrielma 於 10-11-18 18:57 發表
原來大家都有好多相同的煩惱, 我囡囡今年都要買過一批頭飾, 因為學校改左policy???  我到現在也不知道女仔灰長襪是否要有二條紅界?  

如果出年要改"棉褸", 點解唔話比家長知先??   如果今年買完校褸, 下年出棉褸,  ...

‹ 上一主題|下一主題