用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 軒尼詩道官立小學 軒小上午校 2010年9月的 1 S 班
go

軒小上午校 2010年9月的 1 S 班

我個囡來緊讀 1 S班,有冇同學仔家長呀﹖大家傾下認識下,開學後有野要問都方便d.....

回覆 1# evelette 的文章

我個囡囡都係讀1S, 班上只得七個定九個女仔咋.全班有27人,是否很少女仔會讀軒官呢?

我仔喺1R....好似真係超小女仔...

大家好, 我小朋友係 1R ... 呢兩日自己湊番學, 要好早起身!!

回覆 1# bbcyrus 的文章

今日阿囡放學,都仲未有上堂時間表,是否明天會派呢?我仲想問你哋參加了什麼課外活動呢.抽中的機會又有幾大?

我仔果班今日有時間表喇,我諗最遲明天都會派, 星期三都正式上堂咯~
我報左小提琴, 你打算報什麼課外活動呢? 你哋小朋友係自己揍定搭校車返學架?

原帖由 annalee 於 10-9-6 14:35 發表
今日阿囡放學,都仲未有上堂時間表,是否明天會派呢?我仲想問你哋參加了什麼課外活動呢.抽中的機會又有幾大?

係呀,今日有時間表喇,開始要執書包,教阿囡要自動自覺,我其實報了琵琶,抬拳道,芭蕾舞及游水,因為我覺得學校咁多人,又咁多報,我阿囡都唔冇可能要哂,所以咪魚'YUNG'撒網囉.

嘩... 你真係報左好多wow  ..你囡囡本身有無係出面上開興趣班?  我仔本身已有四樣學緊, 所以諗住學校果d 加多樣就算!

我阿囡只係喺香港兒童合唱團唱歌,星期六可能會返女童軍,就這樣,所以咪報咁多囉,但我諗學校應該唔會俾阿囡參加咁多.

今日無功課, 正!!

我只系報左兩樣,因為系放學後才參加,我驚佢頂唔順,而且中午飯又求其食,我只系咁意報左兩樣,抽唔中就算

1s 班的有冇去學校網站睇相片呀,有兩三張影到佢地,去睇下,系迎新的相冊見到。

回覆 1# evelette 的文章

我睇到啲相呀,有我個囡,戴頭箍就係啦.但我個囡話冇人同佢玩呀.佢一走埋啲同學到.啲女仔就走開,佢話好唔開心,我聽到都幾傷心,咁點算呀,有冇媽咪可以幫我呀.

今日學校個網上家課表三點幾都未UPDATE, 仲等我以為今晚唔洗跟功課 .. 空歡一場

你試下預備D小食(如糖, 蛋糕仔之類), 叫阿囡請同學仔食, 打好D關係.... 宜家開學無耐, 有D小朋友可能比較慢熱~

原帖由 annalee 於 10-9-9 22:06 發表
我睇到啲相呀,有我個囡,戴頭箍就係啦.但我個囡話冇人同佢玩呀.佢一走埋啲同學到.啲女仔就走開,佢話好唔開心,我聽到都幾傷心,咁點算呀,有冇媽咪可以幫我呀. ...

大家好!我個仔都係1s班的!佢話好鍾意間學校wor 因為di老師唔惡
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 8-) ようこそ!ご覧で下さい!澤銘寶寶 よろしくお願いします! :-D

回覆 2# bbcyrus 的文章

我今日就預備咗自己整的蛋糕仔,叫囡囡返去請同學仔食,兼且教佢問啲同學仔:可唔可以同我做朋友呀?
今日放學問阿囡有冇跟同學仔玩,佢話冇,之後我問老師知唔知呢件事,之後盧老師即刻叫啲同學仔跟我阿囡握手,仲介紹阿女俾同學認識,我即刻話唔該啦.但其實我又唔係咁好意思,因為阿囡真係比較內向細膽,識唔到同學仔唔出奇,慢慢來就得.但就估唔到班主任盧老師咁積極,咁又幾好,令我對呢間學校都幾好印象.

annalee , 你個女叫乜名呀,我叫我個囡去找她玩,我個囡叫bobo. 佢好肯去識朋友嫁,佢比較高,坐最後。

盧老師真係好人, 希望你囡囡快D同同學仔熟絡, 可以一起玩!
我都間唔中整下蛋糕, 開左學後好少整LU~

原帖由 annalee 於 10-9-10 17:37 發表
我今日就預備咗自己整的蛋糕仔,叫囡囡返去請同學仔食,兼且教佢問啲同學仔:可唔可以同我做朋友呀?
今日放學問阿囡有冇跟同學仔玩,佢話冇,之後我問老師知唔知呢件事,之後盧老師即刻叫啲同學仔跟我阿囡握手,仲介紹阿女 ...

唔該你哋咁好的媽咪,我囡囡叫CHELSEA,盧老師都係咁叫佢,我囡囡話識得(淨係識得,唔係玩)啲同學仔叫杏子,X嘉希,X敏善,X樹等等,唔知阿囡有冇叫錯人哋嗰名.
咁就多謝哂你哋的介紹,
我啱啱整咗冰皮月餅,估唔到好容易做,當然唔駛溝粉,一包粉搞掂,加埋啲FILING,雪凍就食得,仲幾好味.