用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問有無人知馬鞍山靈X幼稚園點評分架? ...
go

請問有無人知馬鞍山靈X幼稚園點評分架?

醒目開學勳章

請問有無人知馬鞍山靈X幼稚園點評分架?最高分系幾分?最低又系幾多分?
我囡囡IN時我瞄到申請表上得3.1分(囡囡IN時表現唔好,唔多肯回答老師問題),好擔心無得入讀呀,呢間學校系我地既首選學校黎架,如果唔收囡囡我會好傷心呀。

你瞄到校長手上申請表?
最高五分

醒目開學勳章

系呀,我地行去校長面前時睇到架。
總分5分,我囡囡得3.1,咁我囡囡的分真系好低,死梗。。。。。

原帖由 alanshow 於 10-11-6 22:25 發表
你瞄到校長手上申請表?
最高五分

我個女3.7分, 我估意思係佢入k1時會3年零7個月大, 你地會唔會都係咁解? 無理由大大個分俾我地睇到架嘛. 唔使擔心!

我仔仔3.6,我都想知ar.......
原帖由 jenniferzhu 於 10-11-6 22:04 發表
請問有無人知馬鞍山靈X幼稚園點評分架?最高分系幾分?最低又系幾多分?
我囡囡IN時我瞄到申請表上得3.1分(囡囡IN時表現唔好,唔多肯回答老師問題),好擔心無得入讀呀,呢間學校系我地既首選學校黎架,如果唔收囡囡我會好傷心呀。:na ...

回覆 4# greenshoot 的文章

有可能喔,仔仔真係3年零6個月大

咁你個他係咪九月時三歲六個月大呀?
原帖由 肥梅 於 10-11-6 23:47 發表
我仔仔3.6,我都想知ar.......

回覆 7# greenshoot 的文章

係呀係呀,你都係?

我個3.7, 因我個大你一個月. 不過我諗個數字係一個資料, 唔係分數. 如果唔係, 咪即係越大越高分? 我諗係睇埋其他野架.

原帖由 肥梅 於 10-11-6 23:54 發表
係呀係呀,你都係?

今日真係好多人喔

回覆 9# greenshoot 的文章

梗應該係啦

想問大家,有無睇--------- 談幼稚園 » 九龍城靈糧堂13號知收唔收

學校無我想像中咁好!(可能太亂, 影響我既第一印象)
我同小朋友都不太喜歡!

咁幾時會通知呀?

醒目開學勳章

咦,照你咁计,我囡囡到下年K1九月入学时又真系3岁1个月大WO。
不过IN时囡囡表现唔好,恐怕学校唔收囡囡呀。

原帖由 greenshoot 於 10-11-6 23:35 發表
我個女3.7分, 我估意思係佢入k1時會3年零7個月大, 你地會唔會都係咁解? 無理由大大個分俾我地睇到架嘛. 唔使擔心!

咁請問有冇人知個評分標準呢?

醒目開學勳章

我都想知,仲想知最早幾時可以知道收唔收囡囡呀。

原帖由 PeonyComing 於 10-11-7 22:37 發表
咁請問有冇人知個評分標準呢?

唉....靈糧,我真係無希望了....

我都有去in,但因為In的時間係原本佢午睡的時間,我個女勁無耐性,乜都聽唔入耳,仲訓左係地下度!係in咁多間幼稚園都試過的。

更可惜的,係bb排最後,校長一個問成三四分鐘,等到我都已經係半個鐘之後的事。我個女訓地、周圍跑,情緒最差的懷習慣通通出爐。

最關鍵時刻,真係輪到佢見校長,我個女....正見都無望過校長,就直接揭後面果堆書。(我個女平時都超鐘意睇書)。

見到咁的情況,我只能不抱任何希望。

只是,我又不會覺得女兒做錯了甚麼。我有個懂得「睇書更有趣」的女兒,還有甚麼好埋怨的?

我的女兒,一早in 完sat cat,等了一個早上,同時錯失了午睡時間,就跑到靈糧堂in兩個鐘,佢只是訓在地上,周圍跑,沒有猛哭也沒有做出更破壞的行為,我不是應該很驕傲她脾氣很好嗎?

相反,我又會覺得....自己的小朋友等兩個鐘,都唔懂得表現自己無耐性的話,除非小朋友家教真的極好,超懂得耐性的真意....

但....面對有咁多玩具,又有咁多比校長更有趣的事情,聰明的小朋友,怎會同你考慮咁多?當然係玩左先算啦!咁樣只代表佢轉數好快呢。

回覆 19# petunia 的文章

agree