用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 禮賢會學校 香港禮賢會面試時,係封面試信上面蓋印仔=收咗! ...
go

香港禮賢會面試時,係封面試信上面蓋印仔=收咗!

老師有蓋印仔係封信到,收咗PM!
你地有無?唔知有無關係呢?

我個女都收到信am offer, 原來接見信果度都有蓋章公仔"胡廸". 不過我唸無關係掛. .

因寶血只得pm offer, 現在都唔知點選擇好??

原帖由 2008tungtung 於 10-11-11 23:52 發表
我個女都收到信am offer, 原來接見信果度都有蓋章公仔"胡廸". 不過我唸無關係掛. .

因寶血只得pm offer, 現在都唔知點選擇好??
我係三眼仔!

你地咁快知既??寄左信比你地?

原帖由 moonmoon^^ 於 10-11-12 00:20 發表

今日收到信呀!

原帖由 moonmoon^^ 於 10-11-12 00:20 發表

快d去開信箱啦!

I got a stamp of a car...AM offer  :)
but i don't think it's related because that's for our own record keeping, they don't need to do the stamp to differentiate...

很奇怪, 我入房時老師沒有看我面試信, 也沒幫我蓋印, 我沒有遲到, 女兒全都懂回答 (包括問名/顏色/拚圖/及我女讓玩具給其他小朋友), 但沒有收取我女兒, 很難受, 有沒有人跟我一樣???

回復 1# mayinhk 的帖子

我個女offer pm
佢都in得ok!反而佢有個同學仔唔出聲都offer am
我c6話究竟用咩準則??好想轉am

可能同大細仔有關. 識得幾個都係大仔女收上午.

我女是1月大女, 已懂得自己大小2便 (有讀n班、Playgroup), 什麼都會了, 我住西區, 報了很小學校 (只報西區1、2間), 唉。

大家咁快有offer,唔係話15號先開始有信比大家咩,我個仔張面試紙都有個excellent印仔!不過仲未收到信!

想問下係5係收左嗰d都係有家姐或哥哥讀禮賢會?

回復 13# yy2009 的帖子

我都想問, 收左的, 父母是否都是基督教教徒, 因很遺憾我不是, 但我想我女入教會學校的。

我都有個印仔, 我以為我拿多咗野番屋企tim.  我都覺得我個女ok, 全部答哂, yesterday 收信話am offer, 今日收電話 + 信話係waitlist...我都諗係俾哂d 細佬細妹先架喇, 不過咁都出錯, 真係扣哂分!!

我想問清楚個張面試信係唔係報名時話你知幾點IN個張紙呀?

mayinhk, 我諗教徒係有着數, interview果日, 我個女表現好好, 問d問題答得快而準, 個老師仲話佢好快喎, 但無讚佢叻 or乖, 我已經覺得佢哋好無愛心, 好似趕住收工。
佢哋之前寄信話阿女係正取生, 之後又話攪錯, 係 waiting, 對呢間學校好失望!!

回復 17# 02040314 的帖子

如果以教徙為收生準則很不公平,
很多人返1日教會或返過下教會都寫自己是教徒。

其實小朋友讀書, 根本不應以父母的宗教信仰作為收生準則。

mayinhk, 你講得好啱, 但d教會學校就係咁, 只能怪自己唔係基督徒 or天主教徒!