用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 LMC 有收生結果喇喂 ))))
go

LMC 有收生結果喇喂 ))))

http://www.plklmceps.edu.hk/doc/List%20of%20Successful%20Applicants%20for%20P1%20admission%20for%20the%20school%20year%20of%202011-12.pdf

祝大家如願啊 ))))

KC ))))KIM B, GUMDOM WING, 蕭阿姨, 你地點啊 )))
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

我waiting list呀!莫非校長想我睇埋陳守仁收唔收我地?

原帖由 silvia_ng 於 10-11-19 04:58 PM 發表
我waiting list呀!莫非校長想我睇埋陳守仁收唔收我地?

正常的,  因佢知哥哥在TSL, 正常的情況下, 妹妹讀返TSL 係合情合理, 又方便你照顧, ..喂
萬一,我講萬一呀... 妹妹TSL 冇行, 你寫定信啦, 以表誠意啊.

仍然祝你阿女成功入讀TSL !!!!!!!!!!!!!!!!!

That fast? I think this school really learns a lot after the first interview!! Great!

原帖由 cpcog 於 10-11-19 05:05 PM 發表
That fast? I think this school really learns a lot after the first interview!! Great!

COG,

上次公佈2ND IN ,都係咁快架.
係派信果度出左問題.

嚇死我,睇勻成版都揾唔到阿女個NO.,好彩終於喺第二版既Group E度見到啦!!

醒目開學勳章

原帖由 bchi 於 10-11-19 16:39 發表
http://www.plklmceps.edu.hk/doc/List%20of%20Successful%20Applicants%20for%20P1%20admission%20for%20the%20school%20year%20of%202011-12.pdf

祝大家如願啊 ))))

KC ))))KIM B, GUMDOM WING, 蕭阿姨,  ...

我得咗呀, 我得咗呀)))))))))))))))))

YEAH  !!!!!!!!!!!!!!!  

多謝你呀BCHI, 我地小朋友可以做同學仔喇!!!!!!!!  

醒目開學勳章

原帖由 silvia_ng 於 10-11-19 16:58 發表

可能妹妹係TSL收呀.  

咁睇黎你囡囡已經比TSL收左!之前聽過呢兩間學校有互通消息,如果TSL收,LMC就唔收架啦!
想問你,你囡囡2nd in TSL時,果題佢拺邊柸水呀?
原帖由 silvia_ng 於 10-11-19 16:58 發表

原帖由 kc_01k 於 10-11-19 17:19 發表

可能妹妹係TSL收呀.  

我都覺得係,TSL到LMC應該唔會重覆收生既!!

回覆 1# Manman1010 的文章

咁妳哋係邊個Group??
呢個係唔係編班??
如果係我個女同個同學仔就要分開唔同班啦!!

Bingo! 超開心!! 可以成為LMC的一份子!!   

蕭阿姨, 你個女咁smart, LMC將你放 waiting list, 咁即好大機會入TSL,因為佢地兩間學校會互通消息, 祝你心想事成, 妹妹同哥哥一齊返學!!

原帖由 bchi 於 10-11-19 16:39 發表

祝大家如願啊 ))))

KC ))))KIM B, GUMDOM WING, 蕭阿姨,  ...

回覆 1# KimB 的文章

醒目開學勳章

原帖由 Manman1010 於 10-11-19 17:26 發表
咁妳哋係邊個Group??
呢個係唔係編班??
如果係我個女同個同學仔就要分開唔同班啦!!

我係B Group.

不過我諗唔係編班掛, 因為waiting都係分 ABCDE Group喎.

恭喜晒呀各位!!!!!  

我真係開心到喊呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

原帖由 kc_01k 於 10-11-19 05:17 PM 發表

我得咗呀, 我得咗呀)))))))))))))))))

YEAH  !!!!!!!!!!!!!!!  

多謝你呀BCHI, 我地小朋友可以做同學仔喇!!!!!!!!  

KEKEK... 你知唔知迎新日要比我lam 架 :;pppp: :;pppp: :;pppp:

manman,

呢個唔會係編班, 係一開始分你地a- e 組之嘛, 小一得四班架咋.
但又真係未必會編到同自己幼稚園同學一班架.

蕭阿姨,

似曾曾咁啊.... 要你等你mon, 係咪好想暈啊. , 黎, 比我抱下就冇事喇 kekek

我都係呀, 睇曬page 1都唔見阿仔既no, 點知係page 2, 真係嚇死我喇!

原帖由 Manman1010 於 10-11-19 17:14 發表
嚇死我,睇勻成版都揾唔到阿女個NO.,好彩終於喺第二版既Group E度見到啦!!

醒目開學勳章

原帖由 bchi 於 10-11-19 17:34 發表

KEKEK... 你知唔知迎新日要比我lam 架 :;pppp: :;pppp: :;pppp:

manman,

呢個唔會係編班, 係一開始分你地a- e 組之嘛, 小一得四班架咋.
但又真係未必會編到同自己幼稚園同學一班架.

蕭阿姨,

似曾曾咁啊... ...

lam我好喇, 唔淮lam我仔, 禍不及妻兒.........

醒目開學勳章

想問, 佢上面寫之前交咗留位費嘅DSS/Private school都要 give up, 否則唔會比學位, 咁我係咪要星期一快d打去之前嘅學校放棄學位先呀?

多謝各位祝我女TSL得...

查實果日見校長, 都差不多一路同校長傾呢個問題。我個人就真心覺得, 如果妹妹係LMC可能係會開心D, 適合D。但爸爸就反對, 好希望兩個可以一齊返學, 當然, 我亦好想見到佢地手拖手返學。
因此校長果日有問我, 如果收左妹妹, 會唔會安排轉埋哥哥過去讀, 我就即時拒絕左佢, 我話因為LMC既日文, 同TSL唔同。哥哥讀得好地地, 就唔會轉佢。我仲話, 而家都唔知你地兩間學校會唔會收妹妹, 所以都冇唸。校長仲笑住話, 係囉, 我地而家係呢度, 小朋友係下面都唔知做緊乜。

ANYWAY....希望星期一有好消息啦....