用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 培僑書院 法團校董會家長董事選舉
go

法團校董會家長董事選舉

兩年一度的法團校董會家長董事選舉將於11月29日至12月1日投票,eclass已上載三名候選人的簡介,從中揀兩個人進入法團校董會。我的心水是1號和2號。
媽咪愛芝芝,芝芝愛媽咪。 :-D  :-D  :-D 請多多光臨芝心話姨姨鬧芝芝將水混入媽咪的潤膚油內。
芝芝:你估媽咪覺得我重要,還是嗰樽嘢重要!
@_@

芝芝媽咪,

我的心水也是1號和2。據我的瞭解,1號KK是中學家長代表及2號主席是小學家長代表,兩個都是能幹、投入、受家長愛戴及最能代表家長的候選人。法團校董會有他們兩個我就放心了,請各位家長全力支持1號和2。記得在11月30,12月1日和2日家長親自填寫選票後(父母各1張),將選票放入投票信封內,並加以封口,由學生帶回學校交與班主任以安排放入票箱。

原帖由 YY(芝芝媽咪) 於 10-11-22 17:31 發表
兩年一度的法團校董會家長董事選舉將於11月29日至12月1日投票,eclass已上載三名候選人的簡介,從中揀兩個人進入法團校董會。我的心水是1號和2號。 ...

thx puikiufriend!! 你提醒我, 記得叫老公投票, 哈哈.
媽咪愛芝芝,芝芝愛媽咪。 :-D  :-D  :-D 請多多光臨芝心話姨姨鬧芝芝將水混入媽咪的潤膚油內。
@_@

YY、puikiufriend,

原來我與你們的選擇也是一樣,我都是心儀1號和2號,據我所知,我們今次參加的1號是中學生家長,如校董會內有來自中學家長的聲音,長遠來講,是對我們小學生有利的,更不用說2號主席,他在這幾年為家長和學生出的力,已不用多說了,總之,我會用行動支持他們的!

what else to say?

原帖由 YY(芝芝媽咪) 於 10-11-22 17:31 發表
兩年一度的法團校董會家長董事選舉將於11月29日至12月1日投票,eclass已上載三名候選人的簡介,從中揀兩個人進入法團校董會。我的心水是1號和2號。 ...

請問係唔係家教會會員先至可以選?

iamgiuliano:
你可以上eclass,有齊三個候選人的資料呀!

原帖由 iamgiuliano 於 10-11-23 07:18 發表
I got the notice for this election, but didn't have anything about the candidates on it.  Am I missing something?
@_@

ptherbal:
全校學生的家長都是選民。所以小朋友會帶兩份選票回家,一份俾爸爸,一份俾媽媽。如果家庭有兩個小朋友就讀pkc,爸爸和媽媽都係得一份選票,不會出現兩個小朋友讀pkc就投兩票。
原帖由 ptherbal 於 10-11-23 07:19 發表

請問係唔係家教會會員先至可以選?
@_@

原帖由 YY(芝芝媽咪) 於 10-11-23 08:35 發表
ptherbal:
全校學生的家長都是選民。所以小朋友會帶兩份選票回家,一份俾爸爸,一份俾媽媽...

收到. 清楚.

培僑就連選舉都有聲有色, 好熱鬥.

原帖由 lfcdhsbc 於 10-11-23 16:49 發表
培僑就連選舉都有聲有色, 好熱鬥. ...

bodadami ,
其實很簡單。好的,就會有很多人說你好。不好的,中國人為存厚道,一般不多言。一切盡在不言中。

原帖由 bodadami 於 10-11-23 17:12 發表

我答唔到你3號有乜唔好.

呢一屆如果Raymond繼續參選, 我支持佢, 但佢又唔參選, 唯有聽佢講, 佢話: “家教會主席就能充分接觸家長和收集意見向法團校董會反映”, 所以我支持 [2號候選人] 即家教會主席Summe.

佢 ...

nothing to say.

原帖由 iamgiuliano 於 10-11-23 23:19 發表

I did not explain who Victoria is, since I think many parents know her already.

Victoria係盧太, 佢係上屆家教會主席, 大好人一個, 佢選邊個我就選邊個.

支持Victoria!(提名)
支持Summe!(候選人2號)
支持KK!(候選人2號)

KK陳上次個講座好精彩, 去到先知原來佢之前已經開咗一個講座比全校老師. 重話會開講座比中小學生.

我同你地一樣, 支持1號候選人 KK.

原帖由 lfcdhsbc 於 10-11-25 00:31 發表

Victoria係盧太, 佢係上屆家教會主席, 大好人一個, 佢選邊個我就選邊個.

支持Victoria!(提名)
支持Summe!(候選人2號)
支持KK!(候選人2號)

你攪錯了, KK係1號而唔係2號. Summe先係2號

[quote]原帖由 honglish 於 10-11-25 00:56 發表

原帖由 honglish 於 10-11-25 00:47 發表
KK陳上次個講座好精彩, 去到先知原來佢之前已經

...

哈哈, 打錯字

好多義工一早就開咗會, 選邊個都以笑聲呢顥示默契, 唔使再表態.