用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基慧小學(馬灣) 如果三次都選擇馬灣, 唔知叩門機會大唔大啊? ...
go

如果三次都選擇馬灣, 唔知叩門機會大唔大啊?

如果三次都選擇馬灣, 唔知叩門機會大唔大啊? 同上年情況有冇人知? 請大家幫下忙啦? 真是好心急啊呀!!!

回覆 1# wwwvv0701 的文章

如果三次都選擇馬灣, 叩門機會很大.
不用太担心, 馬基校長同老師都十分好的.
上年我的情況同你一樣, 都入到.

我同你一樣,宜家希望會有面試機會,
我都好心急呀
原帖由 wwwvv0701 於 10-6-6 08:21 發表
如果三次都選擇馬灣, 唔知叩門機會大唔大啊? 同上年情況有冇人知? 請大家幫下忙啦? 真是好心急啊呀!!!

wwwvv0701 & pingping1128

唔使掛心, 妳地咁有誠意, 一定得...加油..加油

原帖由 pingping1128 於 10-6-7 14:24 發表
我同你一樣,宜家希望會有面試機會,
我都好心急呀

謝謝你們關心!
學校話如合適就6月底前會通知面試,
要等到月尾真係好長時間

原帖由 tramtram 於 10-6-8 12:14 發表
wwwvv0701 & pingping1128

唔使掛心, 妳地咁有誠意, 一定得...加油..加油

請問
知唔知面試會考什麼呢??

Thanks.

原帖由 SGTOMMY 於 10-6-6 23:32 發表
如果三次都選擇馬灣, 叩門機會很大.
不用太担心, 馬基校長同老師都十分好的.
上年我的情況同你一樣, 都入到.

回覆 6# 小Q咪咪 的文章

我不太記得, 但有問過一些動物英文名, 其它就 ... ...
應該 2-3位老師見小朋友, 唔好太緊張, 特別是小朋友. 如果父母一齊陪同小朋友到校會完美的.   
祝 你 成 功 !

預祝你地成功,加油

我約了今個星期六 interview!!!!

回覆 9# wwwvv0701 的文章

放心,一定得嘅,妳咁有誠意,機會亦很大。
Good Luck,等妳喜訊。

我個仔都係星期六面試,學校話今日會通知收唔收
我依家都未收到電話呀

叩門機會

听說今年叩門的同學超過90位之多, 而叩門位好像都係10位小朋友左右, 所以今年競爭都相當心激烈. 能夠入到當然開心, 如果真係入唔, 到請家長也不用太過担心. 小朋友認真讀書, 在其它學校也會考取到好的成績.

咁多人叩門....
原帖由 JACKY-4 於 10-6-23 12:28 發表
听說今年叩門的同學超過90位之多, 而叩門位好像都係10位小朋友左右, 所以今年競爭都相當心激烈. 能夠入到當然開心, 如果真係入唔, 到請家長也不用太過担心. 小朋友認真讀書, 在其它學校也會考取到好的成績. ...

回覆 13# wwwvv0701 的文章

我都是听說, 好像頭三志願都有 3-40位同學, 所以今年都不容易. 如頭三志願唔係馬基, 連見都無機會.

請問大家咁鐘意馬基,可否share原因? thx!

My son got 20 marks, still failed in the first round this year.

唔好灰心, 仲有2nd round, 希望皇天不負有心人!

原帖由 doramami 於 10-11-24 09:53 發表
My son got 20 marks, still failed in the first round this year.

Thanks so much!

原帖由 Gabrielma 於 10-11-24 13:24 發表
唔好灰心, 仲有2nd round, 希望皇天不負有心人!

原帖由 doramami 於 10-11-24 09:53 發表

20分都入唔到,好多人爭

原帖由 littlelamma 於 11-1-20 21:26 發表

20分都入唔到,好多人爭

希望你能大抽獎抽中!  我囡囡好感恩能讀到小一, 佢好鍾意學校同老師, 日日都好開心咁返學, 仲話天父俾佢讀到一間好學校!
祝一切順利!
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!