用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍靈糧堂幼稚園 2010 -2011 下午K1 家長入來傾吓應識吓...
go

2010 -2011 下午K1 家長入來傾吓應識吓... [複製鏈接]

如題..
我仔仔讀下午K1 架... 駿桸 ~
我知雖然分左組,但佢地上堂都係一齊架...所以大家家長可以入來一齊交流吓 應識吓
   0    0    0    0

hihi,

你仔仔係咩組呀.....我囡囡係節制組....
我想問你知唔知佢地下午班有幾多人架....

我仔仔係節制組, 星期三有提燈會, 我做咗一個沙田柚燈籠,  外型好似八爪魚, 超攪笑

我都好放心lu~ 我個小朋友都適應晒lu~
你們d小朋友適應晒未ar?

我囡囡好快適應到啦...而且日日放學都好開心咁唱當日所學的歌仔我聽........有1日我諗老師教佢地講自己間學校名, 佢放學返到屋企講咗over 10次"靈糧堂幼稚園"...hahaha...依家一有人問佢係邊到返學...佢即答"靈糧堂幼稚園"...

報到!  我女係信實組~

湊阿女放學時, 簽名表上排列至24號, 但不肯定下午班是否有24人?!

大家都幾好ar~不用一個月d 仔仔女女都咁快適應晒~
真係多謝d 老師!
講開d老師,而家d老師真係好慘~
我果日放假黎接我個小朋友放學,簽緊名時聽到個家長好無理,自己個小朋友病竟然賴個老師!!!

講句公道說話周街都係病菌la!
我個小朋友都有少少鼻水,而家d天氣咁熱,d空氣又差,病菌自然多la~
前一兩年我有個朋友個仔一開學果時,每個weekend都要睇醫生,佢都無賴學校。佢講左句好正確--關學校甚麼事,唔通你帶佢去xx樂園、去街等無病菌mai?點都要經歷gar la!
真佩服d老師!竟然仲好聲好氣答佢~

講得好......其實我覺得小朋友病唔係咩大問題....我返工個office 有同事病, 都有可能傳染到啦...坐車,mtr都可能會感染病菌....小朋友玩有接觸在所難免...我有一次聽到有家長話學校用中央冷氣有問題....因為會好容易傳染病毒....我當時好想好想同佢講不如你連商場都唔好去啦.....

唔係化......小朋友病竟然賴老師

我反而欣賞老師既細心, 有2次接放學, 1次老師話比我聽阿女有少少鼻水, 另1次老師話阿女的體溫有少少責界發燒邊緣, 叫我回家多留意! 還有阿女一向無穿外套上學, 有次放學穿了外套, 佢話係老師幫佢著

我囡囡都係節制組呀...佢好鐘意靈糧堂呀...

原帖由 maywaibb 於 10-9-20 10:14 發表
hihi,

你仔仔係咩組呀.....我囡囡係節制組....
我想問你知唔知佢地下午班有幾多人架....

D老師真係好有心機照顧d 小朋友,我個小朋友件衫換左都打黎交代,好多謝佢地!!真係好放心!!好尊敬佢地~
分享下近日一件事,我又衰gai個戶口唔知y過唔度數,最後要麻煩老師打黎通知,真係好對唔住~唉~慘!做老師要做埋追數!唔係應該校務處做的嗎??
以前都要咁gar?定係因為新校長??大家對新校長有何感覺ar??

你地有冇報到 放學校後上果個英文班呀??

佢地出家長信的前一個星期剛剛報咗個英文班....係星期六上的....所以冇報學校果個....但其實要d學生5:30pm 先放學都好辛苦....不過個價錢又好抵咁wor....

我就係見個價錢ok 所以報左呀, 一星期一日放5:30都應該可以既...咁諗住放學後順便上多一個鐘, 咁星期六日就唔洗再抽時間比佢上英文班...

回覆 14# ppwlp 的文章

你小朋友上完話我知好唔好......咁下次可以join 學校依個....

天氣凍!大家要小心身體ar!幫寶寶穿足夠衫ar~~
wah!收到學校去旅行的消息了,大家去唔去ar??
本來好期待,但一睇詳情就好多問題出現。
好難預燒烤包,相差$10 果dd,一個金額咪算law~又逐樣野叫人計,不如整個旅行一個total金額咪算law!真係有少少拿黎搞~真係 15 16去唔去,bbq對k.1小朋友黎講真係有d危險,而且4:00已返回學校,咁咪燒得黎都唔駛玩。
大家去唔去ar??

我個小朋友有日返黎同我們講,不如我們好似老師咁做個實驗,睇下有水同無水d花會點~
第日佢返黎同我們講:「今日無水果棵花低下頭來。」最好笑係佢扮花低頭~
老師真有影響力,由2個月前甚麼都唔識的bb,到而家學多左好多野~大個了~

我會去呀~~

趣事分享

仔仔近日係學校講緊有關蛋的題目
而我們日日都早出晚歸真係無時間幫佢搵資料,
工人有一晚告訴我們,仔仔食飯時不停望有無蛋,果日剛剛食水蛋,但工人已把蛋混在飯,仔仔竟然把一啖飯吐係紙巾上,話要拿返去分享,哈哈!笑死我們!!

SORRY...大家...
我開左個這個主題又吾見左人...估吾到巳經幾位MAMA 入左黎傾計 ~ GOOD
星期6去親子旅行....其實這地方在7月仔仔返PG 時都去過...個時都無咩野可以玩...多數都係雜體GAME ~
到時我地可以相認一吓喎 ~ 可能有些小朋友回家都有講我仔仔個名 "劉駿桸" 不過現在好多人都叫我仔仔個"魚蛋" 我問過曾老師..話 有一次叫佢地拎住個波波諗仲似些怎麼...我仔仔話似魚蛋...所以現在好多同學仔都叫我仔仔做魚蛋...
但不過各位MAMA 到時見到我仔仔千祈吾好叫佢做魚蛋..因佢有些吾喜歡聽到這名架...謝

劉駿桸 你好呀, 原來你就係魚蛋, 我個女成日提起你個名架...星期六我地有機會見下面喇...
原帖由 virgko 於 10-11-22 21:40 發表
SORRY...大家...
我開左個這個主題又吾見左人...估吾到巳經幾位MAMA 入左黎傾計 ~ GOOD
星期6去親子旅行....其實這地方在7月仔仔返PG 時都去過...個時都無咩野可以玩...多數都係雜體GAME ~
到時我地可以相認一吓喎 ...
‹ 上一主題|下一主題