用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 王少清幼兒園暨幼稚園
go

王少清幼兒園暨幼稚園 [複製鏈接]

如果有父母諗住明年俾小朋友讀王少清幼稚園的 , 請三思 . 本人的小朋友正就讀N1 , 但返了幾个月 , 對此幼稚園的評語如下 ( 只為本人意見 ) :
1. 教師質素差
2.  對小朋友的關心不夠 . 小朋友病了一星期沒返學 , 老師一个電話打來問候下都沒有 .
3. 在校內對小朋友的照顧不夠周全 . 小朋友的衫袖洗手弄濕了 , 居然沒人替小朋友換衫 , 一直濕到放學 , 家長見到才知道 .
4.  校園面積太小 , 活動地方不夠 .
只是想跟各位媽媽分享下个人的感受 , 謝 !
   0    0    0    0

係咪彩云村果間呀?

我表妹都係係呢間畢業架, 而家讀P.1, 我舅母好鐘意呢間, 可能咁岩佢遇著過好老師

係呀 , 彩雲村果間 .

我個仔都係讀緊n班...成日病,真係唔想比佢返了

回覆 1# baby-G2008 的文章

我的小朋友至從弄濕衫袖之後 , 搞到氣管炎入院 . 11月只返了2日學 . 返了一星期 , 12月頭又咳了 , e生叫唔好返學住 , 到依家又2星期無返學了 . 但學費个个月交足 . 每个月只返果3-4日 , 又要睇e生 . 負擔真係好重 .
好想退學 , 但見佢係屋企又悶 , 又學唔到嘢 .d半日n1班又無位了 . 都唔知點好 ???各位媽咪有無咩意見呀 ???

我係你轉左校
比就比全日既錢2千幾, 返就返半日學,
2千幾可以讀d好d既學校喇
試下問下遠小小果d啦, 可能有位呢.
不過婆婆又帶唔到佢禁遠返學, 禁就真係麻煩d
我個女都冇返兩日學喇, 唔知聽日返唔返到

我個仔成個星期都無返學 !

原帖由 dodonalds 於 10-12-15 00:21 發表
我係你轉左校
比就比全日既錢2千幾, 返就返半日學,
2千幾可以讀d好d既學校喇
試下問下遠小小果d啦, 可能有位呢.
不過婆婆又帶唔到佢禁遠返學, 禁就真係麻煩d
我個女都冇返兩日學喇, 唔知聽日返唔返到 ...

你个女又係讀呢間幼稚園n班呀 ???  做咩兩日無返 ? 唔舒服 ??

原帖由 仲尼 於 10-12-14 15:07 發表
我的小朋友至從弄濕衫袖之後 , 搞到氣管炎入院 . 11月只返了2日學 . 返了一星期 , 12月頭又咳了 , e生叫唔好返學住 , 到依家又2星期無返學了 . 但學費个个月交足 . 每个月只返果3-4日 , 又要睇e生 . 負擔真係好重 .  ...

如果你想搵半日N班, 遠小小要搭巴士, 有順天禮緊會, 應該介有位!

fiona
乜周細路成個星期冇返喇咩, 係唔係太開心去左慶祝,攪到病左hahahha

仲尼
我係鍾媽媽呀, 我個女今日都冇返學呀,唔知聽日返唔返到

畏你地知唔知幾時有chirstmas party呀

大家好, 我住附近都想試下幼兒班, 我知王少清好似有d走讀位, 即係返一日比一日錢, 唔知係咪日日都有位??? 要唔要打去問才帶小朋友去呢??

SKY
係有呢d位, 我見有人長期都係禁做, 返半日, 一個月都係比4百幾蚊(一日$20), 不過每日要打去問架

原帖由 dodonalds 於 10-12-15 11:19 發表
SKY
係有呢d位, 我見有人長期都係禁做, 返半日, 一個月都係比4百幾蚊(一日$20), 不過每日要打去問架

唔該你, 我想一月比囝囝試下, 佢話想返學, 但係我地幫佢找到的都係下午班, 婆婆心痛無得午睡. 所以比佢去王少清試下.

原帖由 loklok0104 於 10-12-15 11:01 發表

如果你想搵半日N班, 遠小小要搭巴士, 有順天禮緊會, 應該介有位!

呢間已問了 , 無曬位啦 .

原帖由 dodonalds 於 10-12-15 11:04 發表
fiona
乜周細路成個星期冇返喇咩, 係唔係太開心去左慶祝,攪到病左hahahha

仲尼
我係鍾媽媽呀, 我個女今日都冇返學呀,唔知聽日返唔返到
我都估到係你啦 ! 咩事又無返呀 ? 我都諗緊下星期一二好唔好返 .

畏你地知唔知幾時有chirstmas party呀 ...

你話學校呀 ? 唔知呢 , 又無人通知 . 一係打去晤下 . 我都想个女可以返去玩下 , 開心下 .

原帖由 仲尼 於 10-12-15 13:31 發表

你話學校呀 ? 唔知呢 , 又無人通知 . 一係打去晤下 . 我都想个女可以返去玩下 , 開心下 .  

問左啦 , 星期六有生日會兼christmas paty . 9:00-12:00
要著校服 . 你返唔返呀 ???

應該會返架

原帖由 dodonalds 於 10-12-15 16:11 發表
應該會返架

星期六我應該都會帶佢返去玩下 .
我諗會退學 , 俾佢去上下d出面既學前預備班 , 唔使返足一星期 , 又唔使甘貴 . 依家出面其他幼稚園n班都無位了 .

原帖由 仲尼 於 10-12-16 11:57 發表

星期六我應該都會帶佢返去玩下 .
我諗會退學 , 俾佢去上下d出面既學前預備班 , 唔使返足一星期 , 又唔使甘貴 . 依家出面其他幼稚園n班都無位了 . ...

或者你試吓打電話去順利協康會問吓,佢地有個playgroup係逢一,三返半日,價錢好平,約$400-500/mth。我之前都有諗過俾仔仔返呢個playgroup,不過由於好full要waiting,而我仔仔又唔識講野既關係,我又心急,於是無等就去左而家既順天禮賢會讀。

如你唔急,你可以排位,又或者你好好彩即刻有位都未定呢!
‹ 上一主題|下一主題