教育王國

標題: 九龍塘禮賢會 [打印本頁]

作者: kwboy    時間: 11-2-17 06:36     標題: 九龍塘禮賢會

我想問九龍塘禮賢會幾時放榜?
作者: alicialee1210    時間: 11-2-17 09:52

好似係 21/2
作者: ktgps    時間: 11-2-17 12:34

有朋友今早收到信,pm offer!!
作者: alicialee1210    時間: 11-2-17 12:41

OMG! 好緊張lor!! 最後一間了!
作者: winavis    時間: 11-2-17 12:43

嘩... 嚇一嚇... 我都好想快0的收到.. 因為阿女all waiting'...

最後等緊協恩... 希望佢自己入去in in 得成la...
作者: gracekam912    時間: 11-2-17 12:56

Got it this morning -------- Waiting
作者: PhenixMa    時間: 11-2-17 13:31

呢間係最後機會,心情忐忑不安,希望有OFFER啦
2008年係咪超高出生率呢!
到5,6月唔知D學位夠唔夠分配, 真係有D擔心! 目前BB只有1間村校收了, 如果有得簡當然想佢讀D更好學校!
作者: sumyin518    時間: 11-2-17 13:36

Yes, "細佬" got the letter today this morning, PM offer.

作者: Connieleo    時間: 11-2-17 13:39     標題: 回覆 1# PhenixMa 的文章

明明覺得小兒interview的表現好好,但是都是rejected,唉!
作者: alicialee1210    時間: 11-2-17 14:09

我都係, 我老公同仔仔去in話佢表現好好, 都係rejected! 我老公都好唔開心.
原帖由 Connieleo 於 11-2-17 13:39 發表
明明覺得小兒interview的表現好好,但是都是rejected,唉!

作者: 嘻嘻    時間: 11-2-17 14:23

作者: kmmum    時間: 11-2-17 14:38

我同你.. 都同病相鄰..
禮賢最後in.  一group 小朋友. 有兩個小朋友好outstanding.  我個囡十下十下. 無乜反應. 看來..ahh.
如果今晚收到waiting. 都會開心....
reject 就意料之內.
原帖由 alicialee1210 於 11-2-17 14:09 發表
我都係, 我老公同仔仔去in話佢表現好好, 都係rejected! 我老公都好唔開心.  

作者: kerrielam    時間: 11-2-17 14:58     標題: 回復 11# 嘻嘻 的帖子

me2
都係rejected!
作者: ktgps    時間: 11-2-17 15:08

唔係潑冷水,朋友囡囡反而in得唔好的收了pm(當日有一半時間是哭的,不肯坐去聽老師說故事)所以對這個result有點奇怪!!
作者: kmmum    時間: 11-2-17 15:20

唔係麻....
不過.. 我識有親朋戚友係返禮賢教會.  唔知係咪咁所以入到.
原帖由 ktgps 於 11-2-17 15:08 發表
唔係潑冷水,朋友囡囡反而in得唔好的收了pm(當日有一半時間是哭的,不肯坐去聽老師說故事)所以對這個result有點奇怪!!

作者: kerrielam    時間: 11-2-17 15:21

問左學校,如是 ‘WAITING’ , 學校有位 18/5 會 CALL 家長,如 ‘REJECT’ 便無機會
作者: kmmum    時間: 11-2-17 16:13

咁你係咪讀又一村 ?
原帖由 kerrielam 於 11-2-17 14:58 發表
me2
都係rejected!

作者: cyan_tang    時間: 11-2-17 16:40

好緊張..等收工返去收信..不過都好.一次過出
晒reject/waiting/offer信..唔洗慢慢等..
但係點解冇人有am offer既?
作者: dolphinmama    時間: 11-2-17 17:21

rejected!
同上面幾位媽媽所講的情況相若,當天仔仔表現算是不錯,但連waiting都冇,個心真係有d實........
作者: 小山竹    時間: 11-2-17 17:27

WAITING...希望有機會啦...IN 過好多唔同類型的學校後...爸爸同我終於搞清楚什麼最重要...
我們真是很喜歡禮賢的宗教教育同德育
作者: hhisaac    時間: 11-2-17 17:30

今日收到信呀 , big boy 1/08 , pm offer
作者: magchui    時間: 11-2-17 17:45

我都收到,係WAITING!!仲以為分分鐘有AM OFFER TIM,發緊夢...
作者: kerrielam    時間: 11-2-17 18:09

原帖由 kmmum 於 11-2-17 16:13 發表
咁你係咪讀又一村 ?

yes, my son  only got this offer
你係咪讀又一村?

作者: Bigpig_2007    時間: 11-2-17 18:12

rejected

作者: lovelinda    時間: 11-2-17 18:35

i have am offer!

原帖由 cyan_tang 於 11-2-17 16:40 發表
好緊張..等收工返去收信..不過都好.一次過出
晒reject/waiting/offer信..唔洗慢慢等..
但係點解冇人有am offer既?

作者: cyan_tang    時間: 11-2-17 18:53

原帖由 lovelinda 於 11-2-17 18:35 發表
i have am offer!

你個小朋友真係好叻..有好多好offer~
作者: lovelinda    時間: 11-2-17 19:23

預祝你都收到好消息!

原帖由 cyan_tang 於 11-2-17 18:53 發表

你個小朋友真係好叻..有好多好offer~

作者: avkids    時間: 11-2-17 20:09

I have PM offer,但好想AM,有沒有人交換呢?如果申請,幾奈先知呢?有沒有機會呢?
作者: potato081    時間: 11-2-17 20:27

我個女有AM offer, 祝大家好運
作者: kmmum    時間: 11-2-17 21:34

waiting ~~
作者: manlee22    時間: 11-2-17 22:37

共報左4間, 終於禮賢收左PM OFFER, 好開心啊!
作者: cyan_tang    時間: 11-2-18 09:50

waiting
作者: sthnothing    時間: 11-2-18 10:18

waiting, big big boy
唔知有位機會大唔大呢? 有冇人有offer但唔會去架?!
作者: cyan_tang    時間: 11-2-18 10:38

原帖由 sthnothing 於 11-2-18 10:18 發表
waiting, big big boy
唔知有位機會大唔大呢? 有冇人有offer但唔會去架?!

我相信一定會有人放位..但問題係waiting咁多人, 又要爭一餐~
sigh~~~
作者: cyan_tang    時間: 11-2-18 10:39

原帖由 lovelinda 於 11-2-17 19:23 發表
預祝你都收到好消息!

thanks but no hope...waiting only..
congrats to all who got the offer la!
作者: tammyling0817    時間: 11-2-18 11:20

昨日收到信呀 , big boy 2/08 , AM offer
作者: yatau    時間: 11-2-18 11:22

終於都有OFFER 啦, 雖然是PM OFFER, 但都好感恩(我個係細B)!  亦明白等待/落空的心情, 衷心希望所有家長都可以苦盡甘來.
作者: kitty_tang    時間: 11-2-18 11:40

in 左 3間. 民生 waiting . 昨天收到信係pm offer. 今天囡囡生日. 這份係佢最大份的生日禮物.
作者: Irismammy    時間: 11-2-18 12:34

I also got the pm offer!
It's good!
But now i need to choose between Cannan (Kowloon Tong) and Rhenish la!!!
作者: kenny215    時間: 11-12-30 20:45

禮賢teacher is very good.my daughter is K2 pm
作者: tszyaumama    時間: 12-5-4 00:11     標題: 回覆:九龍塘禮賢會

民生同禮賢,你會揀邊間?

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5