用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 旅港開平商會中學討論區
go

旅港開平商會中學討論區   [複製鏈接]

各位家長好,小女今年選擇了旅港開平為第一志願(自行及統一也是),雖然未放榜,但係想問問如果幸運獲派此學校,跟住嚟緊在暑假的時間表會是怎樣的呢?  即是旅港會有甚麼班要新生參加呢?  是在甚麼時候呢?  一兩天?  整個暑假?  還是集中在八月尾?   

因為我想幫女兒報讀一些暑期班及想去旅行,但又未知新學校的時間, 所以想了解一吓。   

如果問學校,可以問到嗎?

回覆 10# lk362 的文章

thanks a lot

想問問各位媽咪,旅港原來無叩門位,佢哋話到時放低資料喺門口就走得,有位會通知我,  係咪以前都係咁架?

點解會無叩門位嘅?  萬一派唔到, 機會咪好渺茫!   死啦,突然好驚呀!

係就係band 1生, 但係亞女係跨網,仲要係個弱啲網轉過去, 所以我好擔心

原帖由 一家的太陽 於 11-6-27 22:08 發表
如果你肯定你的小朋友屬Band1組別,又放開平第一志願,絕大機會可以入讀.

咁我真係好有誠意入開平架,我自行同統一都選開平係第一位

請問你們小朋友的書包很重的嗎? 他們每天要提很重的書嗎?  我準備幫中一的女兒買新書包,但係不知應否買一個能放很重的還是普通已可以呢?
‹ 上一主題|下一主題